یافته جدید تحقیقاتی؛

افزایش بقا در سرطان پیشرفته روده بزرگ با درمان ترکیبی

افزایش بقا در سرطان پیشرفته روده بزرگ با درمان ترکیبی بیمارستان دی: یک کارآزمایی جدید نشان میدهد افرادی که با سرطان های پیشرفته روده بزرگ مبارزه می کنند ممکنست گزینه درمانی جدیدی داشته باشند که می تواند مدت زنده ماندن آنها را افزایش دهد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تلفیقی از دو داروی آزمایشی ایمونوتراپی به همراه شیمی درمانی استاندارد منجر به میانگین بقای ۱۹.۷ ماهه برای بیماران شد، در مقایسه با میانگین ۹.۵ ماه مشاهده شده در بین افرادی که فقط یک درمان هدفمند به نام regorafenib دریافت نمودند.
دکتر «زیو واینبرگ»، نویسنده اول مطالعه از مرکز سرطان دانشگاه کالیفرنیا، اظهار داشت: «این نتایج راه را برای کاوش بیشتر در این رویکرد درمانی امیدوارکننده هموار می کند.»
دو داروی آزمایشی ایمونوتراپی etrumadenant و zimberelimab بودند که سیستم ایمنی را برای هدف قرار دادن سلول های سرطانی فعال می کنند.
طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، این سرطان سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان و چهارمین علت اصلی در زنان است.
تشخیص سریع هر سرطانی کلید کنترل آنست، برای اینکه سرطان هایی که گسترش یافته اند درمان خیلی مشکل تری دارند.
کارآزمایی جدید شامل ۱۱۲ بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال متاستاتیک بود که قبلاً تحت شیمی درمانی (شیوه های حاوی اگزالیپلاتین و ایرینوتکان) قرار گرفته بودند.
این بیماران بطور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. ۷۵ نفر EZFB دریافت کردند: اترومادنانت/زیمبرلیماب به همراه یک شیمی درمانی استاندارد (آنچه پزشکان mFOLFOX-۶ بعلاوه بواسیزوماب می نامند)، در صورتیکه ۳۷ نفر دیگر درمان هدفمند سرطان رگورافنیب را به تنهایی دریافت نمودند.
طبق تحقیقات مرکز سرطان انگلستان، regorafenib یک نوع داروی سرطان هدفمند به نام مسدود کننده رشد سرطان است. این دارو با قطع سیگنال های لازم برای رشد سلول های سرطانی عمل می کند و همین طور از تشکیل رگ های خونی جدید در آن سلول ها جلوگیری می کند.
در این مطالعه، درمان ترکیبی حدودا زمان بقای کلی بیمار را در مقایسه با regorafenib به تنهایی دو برابر کرد.
محققان گزارش دادند که بقای بدون پیشرفت با درمان ترکیبی ۶.۲ ماه بود در مقایسه با ۲.۱ ماه برای افرادی که فقط در گروه درمان هدف قرار داشتند.
در نهایت، طبق این مطالعه، «درمان با روش ترکیبی جدید، بطور جزئی یا کامل، تومورها را در ۱۷.۳٪ از بیماران کوچک کرد. اما برای بیمارانی که از regorafenib استفاده می نمایند، ۲.۷٪ کوچک شدن تومور داشتند.
محققان خاطرنشان کردند که شیوه ترکیبی دارای "پروفایل ایمنی قابل قبول" با عوارض جانبی حدودا مشابه با عوارض جانبی بیمارانی بود که شیمی درمانی استاندارد دریافت نمودند.

1403/03/14
تگهای خبر: استاندارد , پزشك , دارو , درمان