نتایج یك مطالعه نشان می دهد؛

تومورهای ثانویه بعد از درمان سرطان خون با ایمونوتراپی نادر هستند

تومورهای ثانویه بعد از درمان سرطان خون با ایمونوتراپی نادر هستند بیمارستان دی: یک مطالعه جدید نشان میدهد که درمان سرطان های خون با سلول های CAR-T ایمن تر از آن چیزی است که قبلا تصور می شد، و ایمونوتراپی با خطر کمتر ایجاد سرطان های ثانویه مرتبط می باشد.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، سازمان غذا و داروی ایالات متحده در نوامبر ۲۰۲۳ هشداری درباره ی خطر ابتلاء به سرطان های ثانویه که ممکنست با سلول درمانی CAR-T ارتباط داشته باشد، صادر کرد.
اما پژوهشگران گزارش دادند که مطالعه بر روی بیش از ۷۰۰ بیمار تحت درمان در دانشگاه استنفورد نشان داد که این خطر در سه سال بعد از دریافت ایمونوتراپی سلول CAR-T ازطریق یک بیمار سرطانی کمی بیش از ۶ درصد بود.
به گفته پژوهشگران، این خطر حدودا مشابه خطر بیمارانی است که بجای درمان با سلول های CAR-T برای درمان سرطان خون خود پیوند سلول های بنیادی دریافت می کنند.
دکتر «اَش علیزاده»، محقق ارشد و استاد پزشکی در دانشگاه استنفورد، اظهار داشت: «اینها درمان های نجات دهنده ای هستند که با خطر خیلی کم سرطان های ثانویه همراه هستند. چالش در این است که چطور میتوان پیش بینی نمود کدام بیماران در معرض خطر بالاتری هستند و چرا.»
در سلول درمانی CAR-T، سلول های ایمنی به نام سلول های T از یک بیمار برداشت شده و مهندسی ژنتیکی می شوند تا بطور موثرتری سلول های سرطانی را جستجو کرده و از بین ببرند.
اما یکی از نگرانی ها این است که اگر مهندسی ژنتیک نادقیق باشد، سلول های T که برای حمله به سرطان یک فرد طراحی شده اند، ممکنست خودشان سرطانی شوند.
برای این که ببینند آیا این خطر واقعی است، تیم تحقیقات داده های گرفته شده از بانک بزرگ نمونه های بافت و خون در استنفورد را از افرادی که درمان با سلول های CAR-T دریافت کرده بودند، تحلیل و بررسی کردند.
آنها هیچ مدرکی پیدا نکردند که نشان دهد مسئول سرطان های ثانویه تعدادی از بیماران، سلول های T هستند که برای درمان با سلول های CAR-T مهندسی شده بودند. سلول های T در هر دو سطح ژنتیکی و مولکولی متمایز بودند.
اما در یکی از بیمارانی که به سرعت در اثر لنفوم سلول T رشد کرد و درگذشت، پژوهشگران سرنخی پیدا کردند که می تواند توضیح دهد که چرا گاهی اوقات سرطان های ثانویه اتفاق می افتد.
هر دو مجموعه سلول های T در آن بیمار- سلول های CAR-T و سلول های T مسئول سرطان ثانویه- به ویروسی آلوده شده بودند که در ایجاد سرطان نقش دارد. همین طور بیمار پیش از تشخیص سرطان سابقه بیماری خودایمنی داشته است.
علیزاده در بیانیه خبری استنفورد اظهار داشت: «ما سطوح پروتئین، توالی های RNA و DNA را از سلول های منفرد در چندین بافت و نقاط زمانی مقایسه کردیم تا مشخص نماییم که درمان لنفوم را به این بیمار وارد نکرده است.»
به گفته پژوهشگران، این نشان میدهد که سرطان های ثانویه ممکنست توسط شیمی درمانی انجام شده پیش از درمان با سلول های CAR-T ایجاد شوند، که پاسخ ایمنی فرد به چنین ویروس هایی را سرکوب می کند. آنها همین طور ممکنست به سبب تعدادی از عوارض جانبی دیگر از درمان باشند، نه این که مهندسی ژنتیک اشتباه شده است.

1403/04/03
11:25:08
5.0 / 5
840
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان