یافته محققان بریتانیایی؛

تاثیر داروی کلسترول در کند شدن پیشرفت بیماری چشمی در رابطه با دیابت

تاثیر داروی کلسترول در کند شدن پیشرفت بیماری چشمی در رابطه با دیابت بیمارستان دی: یک کارآزمایی جدید نشان میدهد که یک داروی تثبیت شده برای کاهش کلسترول بطور قابل توجهی پیشرفت بیماری چشمی در رابطه با دیابت را کم می کند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، داروی فنوفیبرات (Tricor) از سال ۲۰۰۴ به عنوان داروی برای کاهش کلسترول تأیید شده است. حالا، مطالعه جدید نشان میدهد که فنوفیبرات همین طور می تواند پیشرفت رتینوپاتی دیابتی را در مقایسه با دارونما تا ۲۷ درصد کم کند.
محقق ارشد «دیوید پریس»، دانشیار بهداشت عمومی آکسفورد در بریتانیا، اظهار داشت: «رتینوپاتی دیابتی یکی از علل اصلی کاهش بینایی است و ما به روش های ساده ای نیاز داریم که بتوان به شکل گسترده از پیشرفت بیماری چشم دیابتی پیشگیری کرد.»
پریس در بیانیه خبری جلسه اضافه کرد: «نتایج حاصل از آزمایش جدید نشان میدهد که فنوفیبرات ممکنست مکمل ارزشمندی برای درمان افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی باشد.»
رتینوپاتی دیابتی زمانی رخ می دهد که افزایش سطح قند خون به رگ های خونی پشت چشم لطمه می رساند. عروق آغاز به متورم شدن و نشت می کنند که در نهایت منجر به تاری دید، نقاط خالی و کوری می شود.
برای این مطالعه، پژوهشگران ۱۱۵۱ بزرگسال در اسکاتلند را که به رتینوپاتی دیابتی اولیه یا دژنراسیون ماکولا مبتلا شده بودند، انتخاب کردند. آنها بطور تصادفی برای مصرف قرص فنوفیبرات یا دارونما گروه بندی شدند.
نتایج نشان میدهد که در طول چهار سال، نزدیک به ۲۳ درصد از افرادی که فنوفیبرات مصرف می کردند، بیماری چشمی شأن بدتر شده بود، در صورتیکه این رقم با دارونما ۲۹ درصد بود.
فنوفیبرات همین طور خطر ابتلاء به اِدِم ماکولا را که یک تورم بالقوه مضر در شبکیه است، کم می کند.

1403/04/12
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دارو , درمان