محققان بریتانیایی پی بردند؛

نقش حفاظتی واکسیناسیون در مقابل مشکلات روانی بعد از کووید شدید

نقش حفاظتی واکسیناسیون در مقابل مشکلات روانی بعد از کووید شدید به گزارش بیمارستان دی، یک مطالعه جدید اخطار می دهد اشخاصی که به مورد شدید کووید۱۹ مبتلا شده اند، در سال پس از ابتلا، با ریسک بالاتر مبتلا شدن به بیماری های روانی مواجهند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، با این وجود، به نظر می آید واکسیناسیون از این اثرات بر سلامت روان جلوگیری می کند.
در یک مثال عرضه شده توسط محققان، اشخاصی که به علت کووید در بیمارستان بستری می شوند، ۱۶ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به افسردگی هستند. حتی آن دسته از بیماران دچار کووید که در بیمارستان بستری نشده اند، بیشتر از دو برابر خطر افسردگی دارند.
با این حال، نتایج نشان داد که میزان بروز افسردگی در میان اشخاصی که ضد کووید واکسینه شده اند، مشابه اشخاصی است که هیچگاه به ویروس کرونا مبتلا نشده اند.
«ونکسیا واکر»، سرپرست تیم پژوهش دانشگاه بریستول در بریتانیا، اظهار داشت: «نتایج ما اهمیت واکسیناسیون کووید ۱۹ را در جمعیت عمومی و بخصوص در بین افراد دچار بیماری های روانی، که امکان دارد در معرض خطر بالاتر ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ و نتایج نامطلوب بعد از آن باشند، نشان داده است.»
برای این مطالعه، محققان سوابق پزشکی بیشتر از ۱۸.۶ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در انگلستان را تحلیل و بررسی کردند.
تیم پژوهش همینطور گروه دیگری از بیشتر از ۱۴ میلیون نفر واکسینه شده را که بیشتر از ۸۶۶۰۰۰ نفر از آنها دچار کووید ۱۹ تشخیص داده شده بودند و گروهی متشکل از بیشتر از ۳.۲ میلیون نفر واکسینه نشده با نزدیک به ۱۵۰۰۰۰ عفونت تأیید شده کووید را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
به طور کلی، آنها دریافتند که عفونت کووید، خطر ابتلاء به اغلب بیماری های روانی را ظرف یک تا چهار هفته بعد از بیماری، به طور عمده بعد از عفونت های شدید که منجر به بستری شدن در بیمارستان می شود، بالا می برد.
محققان افزودند که این خطر تا یک سال بعد از ابتلاء به کووید شدید در افراد واکسینه نشده بالاتر بود.
به گفته محققان، بیماری های روانی در نظر گرفته شده در این مطالعه شامل افسردگی، اضطراب، اختلال بیش فعالی، اختلالات خوردن، اعتیاد، صدمه رساندن به خود، خودکشی و اختلالات روانی جدی مانند اسکیزوفرنی است.

1403/06/10
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , پزشك , پزشكی