علویان عنوان كرد؛

۴ درصد ایرانیان درگیر کیست کبدی هستند

۴ درصد ایرانیان درگیر کیست کبدی هستند به گزارش بیمارستان دی، یک فوق تخصص گوارش و کبد، نسبت به مشکلاتی که کیست های کبدی برای افراد مبتلا ایجاد می کنند، توضیحاتی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سید موید علویان، با عنوان این مطلب که کیست کبدی در حدود ۴ درصد افراد جامعه را درگیر می کند و در اغلب موارد خوش خیم است، اظهار داشت: کیست ها، کیسه های غیر طبیعی با محتوای مایع در کبد هستند که به دو شکل ساده و انگلی تقسیم می شوند. وی ادامه داد: کیست ساده در نتیجه یک ناهنجاری در مجاری صفراوی ایجاد می شود و در آن صفرا جمع می شود. بعضی از این کیست ها از دوران کودکی بوده و تا بزرگسالی بی علامت هستند و به صورت اتفاقی و در سونوگرافی یافت می شوند. علویان افزود: در بعضی شرایط کیست کبدی به شکل مختلف و همراه با کیست هایی در کلیه ها بوده که منشأ کاملا ژنتیکی دارد. وی ادامه داد: و اما کیست انگلی یا هیداتیک در نتیجه انگلی به نام اکینو کوک ایجاد می شود. این کیست در نقاط مختلف بدن ایجاد می شود و همچون کبد شایع ترین محل ابتلاء است. بیماری در مناطق روستایی و در محل هایی که سگ و گوسفند زندگی می کنند و در نتیجه مصرف غذای آلوده دیده می شود. این فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: کیست های کبدی چه از نوع ساده و چه از نوع انگلی در اغلب موارد بدون علامت بوده و به ندرت مشکلی برای مبتلایان ایجاد می کنند و تأثیری بر زندگی افراد ندارند. وی ادامه داد: در موارد نادر که کیست های کبدی بزرگ شده و به ارگان های دیگر در شکم فشار وارد می کنند، فرد از احساس سنگینی، نفخ شکم و درد در بخش فوقانی شکم شکایت می کند. علویان افزود: تشخیص علت بیماری با انجام آزمایشات کامل خونی و انگلی و در بعضی موارد سی تی اسکن شکم است. وی ادامه داد: در موارد کیست های کوچک کبدی احتیاجی به درمان نیست. در مواردی که دلایل انگلی به اثبات رسید، استفاده از داروهای ضد انگلی سفارش می شود. در بعضی شرایط انجام جراحی لزوم پیدا می کند. این فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: هنوز دلایل بزرگ شدن کیست های کبدی ناشناخته مانده است.

1403/06/16
تگهای خبر: بیماری , جراحی , دارو , درمان