در نشست كمیته بررسی علل مرگ كودكان مطرح شد؛
بهبود شاخص مرگ و میر كودكان زیر پنج سال
مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، از بهبود شاخص مرگ و میر كودكان زیر پنج سال در سال های اخیر آگاهی داد.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فروغ مولا، در حاشیه ششمین کمیته بررسی علل مرگ کودکان ۵۹-۱ ماهه، شاخص مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را یکی از مهم ترین فاکتورهای توسعه پایدار کشورها در حوزه سلامت عنوان نمود و اظهار داشت: اجرای برنامه کشوری کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال از شروع سال ۱۳۸۶ توسط دانشگاه های علوم پزشکی شروع شده و هدف کلی آن کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است.
وی اشاره کرد: در این برنامه کشوری، تاریخچه مرگ هر کودک از زمان بروز نخستین علامت خطر تا زمان فوت مورد بررسی قرار گرفته و عوامل موثر برای مداخله در مرگ کودکان شناسایی می شود تا با برنامه ریزی و اجرای اقدامات اصلاحی، این عوامل را کنترل یا اثر آنها را کم کند.
مولا، عوارض زایمان زودرس، پنومونی، آسفیکسی زمان تولد، اسهال، مالاریا و آنومالی های مادرزادی را از علل مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در جهان برشمرد و بر طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، اشاره کرد: خیلی از این موارد با ایمن سازی بموقع، تغذیه مناسب و کافی و مراقبت از کودکان توسط کادر بهداشتی و درمانی ماهر و آموزش دیده قابل پیشگیری است.
مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به کاهش ۴۷ درصدی مرگ و میر اطفال زیر ۵ سال در ۱۷ سال قبل در جهان اشاره نمود و اظهار داشت: این شاخص جهانی از ۷۷ مورد مرگ کودک در هر ۱۰۰۰ تولد زنده در سال ۲۰۰۰ به ۳۹ مورد در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
مولا، کاهش مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال را یکی از برنامه های ششم توسعه کشور خواند که برمبنای آن باید تا سال ۱۴۰۰ با کاهش سالانه حدود یک نفر در ۱۰۰۰ تولد زنده به شاخص ۱۱، ۳ نفر برسیم.
به گفته وی، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ شاخص مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در ایران، ۱۳، ۲۸ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده بوده است.
مولا، بهبود شاخص مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را قابل توجه دانست و تصریح کرد: از سال ۱۳۹۲ تا حالا این شاخص از ۱۲، ۴ مورد مرگ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده به ۱۰.۸ مورد رسیده است که مداخلات انجام شده با همکاری و مشارکت معاونت های درمان و بهداشت دانشگاه در این کاهش تاثیر به سزایی داشته است.
وی، برگزاری ۱۱ دوره کارگاه احیای اطفال پیشرفته، آموزش ۲۸۷ نفر از پزشکان عمومی و پرستاران بخش های اطفال، برگزاری کلاس های آموزشی برای والدین کودکان در مراکز و بیمارستان ها و بازدیدهای نظارتی از بخش های اطفال بیمارستان ها را همچون اقدامات معاونت درمان برشمرد.
بر اساس این گزارش ششمین کمیته بررسی علل مرگ کودکان ۵۹-۱ ماهه با حضور تمامی اعضا انجام شد و در این کمیته دو پرونده عنوان شد و با حضور اساتید و اعضای کمیته، علل مرگ، راهکارهای ارتقای فرایندهای ارائه خدمات و پیش گیری از موارد مرگ مشابه کودکان در بیمارستان های تابعه دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه بر بررسی دقیق کودکانی که با علائمی نظیر تب، اسهال و استفراغ به بخش های اورژانس یا درمانگاه ها مراجعه می کنند و تحت نظر قرار دادن آنها تا اطمینان از رفع یا بهبود علایم تاکید شد و برگزاری کارگاه های آموزشی اورژانس های شایع اطفال برای پزشکان عمومی ضروری عنوان شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب