راز پشت پرده مسمومیت مردم كلاردشت چیست؟
بیمارستان دی: هفتم خرداد ماه بود كه خبری در خصوص مسمومیت 300نفر دركلاردشت سوژه داغ رسانه ها شد، بحران از آن جا شروع شد كه هر روز به تعداد این بیماران با علائمی چون عفونت های گوارشی، بروز اسهال، استفراغ و حالت تهوع در بیمارستانها و مراكز درمانی كلاردشت افزوده می شد.
اینجا بود كه علوم پزشكی و آبفار مازندران دست به كار شدند تا علت این عامل ناشناخته را كه به جان مردم كلاردشت افتاده است مشخص كنند.
*نوروویروس عامل آلودگی آب كلاردشت
نمونه برداری ها انجام شد و به تهران برای شناسایی عوامل آلودگی فرستاده شد، بعد از چند روز دانشگاه علوم پزشكی طی بیانیه ای اعلام نمود با بررسی های كارشناسی صورت گرفته در چند روز گذشته، علت مسمومیت اهالی كلاردشت «نورو ویروس » بوده است. نورو ویروس ها گروهی از ویروس ها هستند كه سبب التهاب معده و دیواره روده ی بزرگ (گاستروآنتریت) می شوند كه اولین بار این ویروس در سال 1972 در شهر نورواك در امریكا شیوع پیدا كرد.
افراد با خوردن غذا یا آب آلوده و تماس اشیاء یا سطوح آلوده به این ویروس و سپس لمس بینی، دهان یا چشم ها به این ویروس آلوده می شوند. مبتلایان به این بیماری بعد از گذشت دو روز خود به خود بهبود یافته و بیشتر افراد مشكلات طولانی مدت در مورد این بیماری ندارند.
* علوم پزشكی مازندران: آب كلاردشت منبع انتشار آلودگی
بر اساس گزارش مراجع بهداشتی كلاردشت، 600 نفر در این شهرستان به خاطر نورو ویروس مسموم شده و به مراكز بهداشتی رجوع كردند؛ اما مهم ترین نكته ای كه در این اعلان آمده، این بود كه آب آشامیدنی كلاردشت منبع اصلی انتقال آلودگی بوده است.
این جا بود كه آبفار مازندران شدیدا به این مورد عكس العمل نشان داد و اعلام نمود با بررسی و نمونه گیری كه در آزمایشگاه این اداره كه دارای یكی از مجهزترین آزمایشگاه ها است، مشخص شد آب آشامیدنی كلاردشت هیچ گونه موردی ندارد و منبع انتقال ویروس آب نبوده است، از این جا به بعد قضیه آلودگی آب كلاردشت جنبه دیگری به خود گرفت و در ریل تناقض گویی های آبفار و علوم پزشكی منبع انتقال نامعلوم ماند.
*آبفارمازندران: آب كلاردشت هیچ مشكلی ندارد
12 خرداد ماه به علت بحث داغ آلودگی آب كلاردشت و حواشی بوجود آمده مدیرعامل آبفارمازندران در جمع خبرنگاران اظهار نمود كه با رصد آزمایش های میكروبی و شیمیایی در ایام پیش از شیوع بیماری در روستاهای كلاردشت مشخص شد، آب آشامیدنی هیچ گونه آلودگی ندارد.
مجید عبداللهی در مورد آلودگی آب كلاردشت كه طی دو هفته گذشته كه سبب مسمومیت ۶۰۰ نفر شد، معتقد بود دلیل بروز ویروس مشخص نمی باشد و ممكن است به دلایل مختلف تولید و از طریق متفاوتی انتقال یافته باشد، این ویروس از هر چیزی امكان دارد گسترش یافته باشد و حتی با 10 "پی پی ام" كلر هم این ویروس از بین نمی رود و این كه از چه چیزی این ویروس بوجود آمده، اصلا مشخص نمی باشد.
وی معتقد بود با عنایت به رجوع بیماران به مراكز درمانی و حتی در روستاهایی كه تحت پوشش شركت نیستند و از منابع آبی ما استفاده نمی كردند هم آلودگی وجود داشت.
در بعضی از روستاهایی كه تحت پوشش شركت هستند هم بررسی ها نشان می داد كه عاری از آلودگی و بیماری هستند، این تناقضات مبین این است كه آلودگی و شیوع بیماری به هیچ وجه نمی تواند از آب باشد. با تمام این تفاسیر نمونه هایی به آزمایشگاه مرجع در شهرستان كرج كه آزمایشگاه مرجع وزارت نیرو است هم ارسال كردیم كه پاسخ آلودگی آب منفی اعلام گردید.
بازهم تناقض گویی ها پر رنگ تر شد و این دفعه محسن اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مازندران در گفت و گویی با خبرنگار ایسنا با اشاره به این كه اكنون هیچ بیماری در بیمارستان های كلاردشت بواسطه آلودگی ویروسی وجود ندارد و تمامی بیماران بهبود یافته اند اظهار نمود: با عنایت به آزمایشاتی كه در تهران بر روی نمونه گیری های انجام شده، صورت گرفت منبع انتقال آلودگی را آب اعلام نموده است.
وی خاطرنشان كرد: طبق پژوهش هایی كه بعد از انتشار بیماری در منطقه صورت گرفت، منبع دیگری برای این بیماری پیدا نشد و حتی در نمونه گیری های مردمی كسانی كه از آب معدنی استفاده می كردند دچار هیچ مشكلی نشدند در حالیكه كسانی كه از آب شرب كلاردشت مصرف كرده بودند همگی مبتلا به این بیماری می شدند.
حال مشخص نمی باشد رازهای پشت پرده این تناقض گویی ها از كجا نشات می گیرد؟ اگر آب كلاردشت كیفیت لازم را ندارد چرا مسئولان آب استان راهی برای جلوگیری از این مشكلات پیدا نمی كنند و جان مردم دستمایه تناقض گویی های مسئولان می شود؟در هر حال مشكل از هركجا كه نشات گرفته باشد دود آن به چشم مردم خواهد رفت و آن ها قربانی این سهل انگاری ها خواند بود.
گزارش از سارا ربیعی خبرنگار ایسنا مازندران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب