تفاوتهای آنفلوانزا و كرونا و چند سفارش برای فصل پاییز

تفاوتهای آنفلوانزا و كرونا و چند سفارش برای فصل پاییز به گزارش بیمارستان دی یك متخصص بیماری های عفونی با اشاره به شیوع انواع ویروس های تنفسی در فصول سرد سال و نگرانی های موجود در ارتباط با همزمانی آن با پاندمی كرونا، بر لزوم شناسایی نوع ویروس در ابتدای بیماری برای تشخیص صحیح و درمان مؤثر تاكید و سفارش هایی برای جلوگیری از بروز بیماری های تنفسی در پاییز ارائه كرد.


دکتر افشین محمد علیزاده - دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به بروز انواع ویروس های تنفسی در فصل سرما، اظهار نمود: این ویروس ها شامل آنفلوانزا، پارا آنفلوانزا، رینو ویروس، RSV، کرونا ویروس می باشد. گونه های نادرتری مانند آدنوویروس و کوکساکی ویروس هم هستند که می توانند به صورت نادر بیماری های تنفسی را ایجاد کنند.
انواع ویروس آنفلوانزا و علائم آن
علیزاده در ادامه با اشاره به شیوع هرساله ویروس آنفلوانزا در فصل پاییز، اظهار داشت: این ویروس سه نوع مختلف A، B، C دارد که نوع A بیشتر انسان ها را درگیر کرده و می تواند سبب ایجاد اپیدمی های بزرگ تر و حتی پاندمی و جهان گیری شود. از زیر گروه های نوع A می توان به H۱N۱، H۳N۲، H۲N۲، H۵N۱ که آنفلوانزای پرندگان است، اشاره نمود.
وی با اعلان اینکه آنفلوانزای نوع B شدت ضعیف تری دارد، اشاره کرد: این نوع ویروس در مکان هایی مثل مهدکودک ها، خوابگاه ها، سربازخانه ها و مکان های با تجمع نیروی انسانی بالا توانایی ایجاد اپیدمی دارد و نوع C خیلی محدودتر است و بیماری های تک گیر به وجود می آورد.
انواع ویروس های تنفسی چه زمانی و چگونه شایع می شوند؟
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تنوع عوامل ویروسی منجر به بروز عفونت های حاد مجاری تنفسی و تفاوت شیوع آن در فصول مختلف سال، اظهار داشت: بعنوان نمونه سرماخوردگی در هر فصلی ممکنست رخ دهد، ولی تراکم آن بیشتر در فصل پاییز و زمستان است؛ آلرژی نیز در تمام فصول اتفاق می افتد و معمولا می تواند زمینه ساز بروز سرماخوردگی باشد؛ یعنی افراد آلرژیک بیشتر گرفتار سرماخوردگی می شوند که زمان آلرژی بیشتر در فصول اردیبهشت و خرداد و همین طور در پاییز و زمستان است. انواع آنفلوانزا نیز بیشتر در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان شایع می شود.
شباهت و تفاوت آنفلوانزا، سرماخوردگی و کووید۱۹
این پزشک متخصص با بیان شباهت علایم بیماری در آنفلوانزا، سرماخوردگی و کووید۱۹، اظهار داشت: آنفلوانزا دو فاز دارد که در فاز اول با یک شروع حاد، تب بالا، بدن درد، گلودرد، کوفتگی، سرفه های خشک، سر درد و درد پشت کره چشم هم راه است و پس از دو الی سه روز فاز دوم آغاز می شود که فاز تنفسی است و البته برجسته تر است.
وی درباره سرماخوردگی اظهار داشت: سرماخوردگی ها شروع ناگهانی ندارند و تدریجی است، معمولا با تب خیلی بالا همراه نیست، معمولا آبریزش بینی و احتقان گلو وجود دارد، سرفه شایع نیست و اگر سرفه اتفاق افتد سرفه ها خلط دار خواهد بود.
وی اضافه کرد: معمولا آنفلوانزا فرد را طوری درگیر می کند که توان انجام فعالیت روزانه را از او می گیرد، اما فرد سرماخورده چون احساس بدن درد و کوفتگی زیادی ندارد می تواند به فعالیت روزانه اش بپردازد و همین مسئله نشانه افتراق سرماخوردگی از آنفلوانزا است.
علیزاده با اشاره به سیر بروز کووید - ۱۹ و علایم آن اظهار داشت: کرونا برخلاف انفلوانزا شروع ملایم تر و ساده تری دارد که به صورت تب مختصر، بدن درد و کوفتگی، ضعف عمومی مشاهده می شود و ممکنست اختلال حس بویایی و چشایی نیز وجود داشته باشد و با گذشت زمان درگیری ریوی جدی شود که گاهی به بستری در بیمارستان ختم می شود.
ضرورت شناسایی نوع ویروس برای درمان موثر
این متخصص عفونی با تاکید بر لزوم شناسایی نوع ویروس در ابتدای بیماری برای تشخیص صحیح و درمان مؤثر آن، اظهار نمود: به سبب قرار گرفتن در فصل پاندمی کووید ۱۹، تفکیک کرونا از دیگر بیماری های ویروسی اهمیت زیادی دارد؛ چونکه کرونا دو فاز التهابی و ویروسی داشته که فاز ویروسی می تواند در بعضی افراد دارای بیماری زمینه ای و دیگر افراد لطمه پذیر مشکلات عدیده و جدی ایجاد کند.
وی در ادامه با اعلان اینکه کرونا یک بیماری تک علامتی نبوده که با تشخیص سریع همراه باشد، عنوان کرد: بدین سبب باتوجه به تشخیص پزشک و بر طبق شرایط بالینی بیمار، تست های تشخیصی بیشتری در این فصل انجام می شود، البته ممکنست در فصل پاییز تعداد تست های PCR منفی بیشتری دیده شود، چونکه افراد با علائم مشابه کرونا مراجعه نموده ولی پس از تست، مشخص می شود که کرونا نبوده و با سایر ویروس های تنفسی درگیر شده است.
توصیه های ضروری به افراد دارای علایم
این پزشک متخصص با اشاره به انتشار سریع ویروس کرونا و عدم امکان شناسایی ویروس های تنفسی مختلف توسط افراد عادی، اظهار نمود: در این شرایط سفارش می شود که افراد حتی با مشاهده علایم تنفسی کوچک مانند آبریزش بینی یا سایر علایم سرماخوردگی، در ابتدا خودرا قرنطینه کنند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
وی درباب زمان مراجعه به پزشک و مراکز درمانی، توضیح داد: در شرایطی که علائم با تنگی نفس یا درگیری ریوی همراه نیست، سفارش می شود در دو الی سه روز ابتدایی شروع علایم، درمان های تسکینی، مایع درمانی و استراحت انجام شده، در این حالت مراجعه به پزشک ضروری نیست؛ اما اگر پس از ۷۲ ساعت علایم پیش رونده شد، بطور مثال تب یا ضعف عمومی به وجود آمد یا بی حالی، خستگی و دردهای عضلانی پس از ۷۲ ساعت ادامه پیدا کرد اساسا باید به پزشک مراجعه شود.
علیزاده همین طور در ارتباط با تأثیر هم افزایی ویروس آنفلوانزا و کرونا در فصل پاییز، اظهار داشت: در این رابطه به صورت تئوریک فرضیه هایی مطرح شده که باید در عرصه بالینی بررسی شود. البته نگرانی هایی در ارتباط با گروه های در معرض خطر وجود دارد که این نگرانی نیز با تزریق واکسن برای این گروه های لطمه پذیر کاهش می یابد.
چه کسانی باید حتما واکسن آنفلوانزا تزریق کنند؟
این عضو هیات علمی دانشگاه با اعلان اینکه برای پیش گیری از آنفلوانزا واکسن مناسبی دردسترس است که تزریق آن برای گروه های در معرض خطر ضروری می باشد، عنوان کرد: تمام کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، کارکنان خانه های سالمندان، افراد بالای ۶۴ سال، افراد دارای بیماری زمینه ای قلبی، ریوی، دیابت و فشارخون کنترل نشده، دریافت کنندگان پیوند اعضا، بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی، خانم های حاملگی که سه ماهه دوم و سوم حاملگی آنها با فصل آنفلوانزا تداخل دارد و کودکان زیر ۵ سال باید در مقابل آنفلوانزا واکسینه شوند.
این پزشک متخصص با تاکید بر اینکه در هیچ جای دنیا واکسن آنفلوانزا برای همه مردم سفارش نمی گردد، اظهار داشت: تزریق واکسن تنها برای گروه های در معرض خطر ضروری است؛ چونکه ابتلای این افراد به آنفلوانزا به خودی خود خطرناک بوده و این خطر در زمان شیوع پاندمی کرونا تشدید شده است؛ بدین سبب تزریق واکسن آنفلوانزا برای این گروه اکیدا سفارش می شود.
توصیه هایی برای پیش گیری از بروز بیماری های تنفسی در پاییز
علیزاده در آخر با اشاره به شیوع گسترده بیماری های تنفسی و ایجاد ابتلاهای زیاد در فصول سرد سال و در کنار آن فرسودگی و خستگی کادر درمان به دنبال هفت ماه خدمت شبانه روزی در دوره کرونا، به شهروندان سفارش کرد: مصرف مایعات فراوان، استفاده از میوه ها و سبزیجات، رعایت آداب تنفسی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و رعایت موارد بهداشتی از انتشار این بیماری ها جلوگیری می کند و حتی ممکنست موجب شود فصل آنفلوانزای سبکی را نسبت به سال های گذشته تجربه نماییم.




منبع:

1399/07/11
21:05:48
5.0 / 5
1757
تگهای خبر: آنفلوانزا , التهاب , بهداشت , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان