قایم باشك بازی ویروس اچ آی وی در مغز!

قایم باشك بازی ویروس اچ آی وی در مغز! به گزارش بیمارستان دی دانشمندان می گویند امكان دارد ویروس HIV در سلول های مغزی پنهان شود تا اینكه درمان ضد ویروسی آخر یابد و درك این فرایند می تواند به ایجاد یك درمان گسترده و در دسترس برای بیماری ایدز منجر شود.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، یک مطالعه جدید در موش ها و بافت های انسانی نشان داده است که ویروس HIV می تواند در طول درمان به مغز پناهنده و در انتها باردیگر ظاهر شود.
دانشمندان با درک روشی که ویروس HIV قادر به پنهان کردن خود در طول انجام درمان های ضد ویروسی است تا بعد از آخر درمان، سایر اعضای بدن را درگیر کند، می توانند به درمان کاملی برای این ویروس برسند.
آیا می دانستید که به قول برخی دانشمندان، بیماری کووید-۱۹ تنها بیماری همه گیری نیست که امروزه با آن دست و پنجه نرم می کنیم؟ باآنکه سازمان بهداشت جهانی(WHO) آنرا یک بیماری همه گیر جهانی معرفی کرده است، اما برخی محققان بیماری ایدز را هم یک بیماری همه گیر می دانند.
علیرغم این واقعیت که از زمان اوج بیماری ایدز در سال ۱۹۹۷، هم اکنون آمار مبتلا شدن به آن ۴۰ درصد کاهش یافته است، حالا به لطف درمان های ضد ویروسی حدودا ۳۷ میلیون نفر در سرتاسر دنیا مبتلا به HIV هستند.
ویروس HIV درمان نشده، ویروسی که سبب بیماری ایدز می شود، سیستم ایمنی بدن را فلج می کند و بدن را در معرض بیماری های تهدیدکننده زندگی قرار می دهد. درمان های مدرن غلظت این ویروس را در بدن به میزان قابل توجهی کم می کنند. با این وجود، این درمان ها باید روزانه انجام شوند و اگر درمان متوقف شود، این ویروس می تواند در بدن پنهان شود.
این مطالعه جدید که در تاریخ ۱۱ ژوئن در مجله PLOS Pathogens انتشار یافته است، نشان داده است که یکی از مکان هایی که ویروس HIV قادر به پنهان کردن خود در آن است، در سلول های مغزی به نام آستروسیت ها(astrocytes) است. این سلول ها حدود ۶۰ درصد از کل سلول های مغز انسان را می سازند و این مطالعه تخمین می زند در یک فرد آلوده به HIV بین یک تا سه درصد از این سلول ها می توانند مخفیگاه ویروس باشند.
"لنا الهارتی"، نویسنده این مطالعه و استاد پاتوژن های میکروبی و ایمنی در مرکز پزشکی دانشگاه راش(Rush) در شیکاگو می گوید: حتی یک درصد از سلول ها می توانند بعنوان مخزن قابل توجهی برای ویروس HIV باشند. ما اگر می خواهیم یک درمان برای بیماری ایدز بیابیم، نمی توانیم از نقش مغز بعنوان یک مخزن ویروسی غافل شویم.
در حالیکه سال ها پیش آستروسیت ها بعنوان سلول های مبتلا به ویروس HIV شناخته شده اند، تابحال هیچ مطالعه ای مشخص نکرده بود که این سلول ها می توانند مخفگاه ویروس HIV باشند و آنرا به اندام هایی فراتر از مغز منتقل کنند.
دانشمندان آستروسیت های جنینی انسان را به مغز یک مجموعه از موش های تازه متولد شده و یک مجموعه از موش های بالغ تزریق کردند و دریافتند که در هر دو گروه، آستروسیت های آلوده ویروس را به سلول های CD4 که نوعی سلول ایمنی است که به صورت خاص توسط ویروس HIV هدف قرار می گیرد، منتقل می کنند.
برای تأیید آزمایش روی موش ها، محققان این مورد را در چهار مغز اهدا شده مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که این مورد در سلول های انسانی هم صادق است.
سؤالات بسیاری هنوز درباره نحوه توانایی آستروسیت ها برای انبار کردن ویروس HIV و انتقال آن به اندام دیگر وجود دارد و آزمایش های بیشتری لازم است.



1399/03/28
22:46:04
5.0 / 5
2653
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان