به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر پیرحسین كولیوند در نشست خبری امدادرسانی به مناطق زلزله زده غرب كشور، اظهار داشت: ما به محض آگاه شدن از زلزله به علت اینكه نیروهایمان در مرزهای غربی برای مراسم اربعین مستقر بودند، سریعا به منطقه زلزله زده اعزام شدیم و از دانشگاه های علوم پزشكی هم درخواست نیرو و فرآورده های خونی كردیم. به طور قطع می توانم بگویم ركوردهای بسیار خوبی را ثبت كردیم.
وی اضافه كرد: از زمان وقوع زلزله به مدت كمتر از ۲۰ساعت، ۷هزار و ۳۵۰ مصدوم را زمینی و هوایی اعزام كردیم و با ۲۰۶ پرواز، ۲ هزار و ۱۶۵ مصدوم به صورت هوایی اعزام شد.
سرپرست سازمان اورژانس كشور خاطرنشان كرد: در مدت سه روز ۱۹۳۰ عمل جراحی انجام شد و تمام پیوندهای عضو هم موفقیت آمیز بوده است. همینطور ۴۴۴ مصدوم را به تهران و ۱۲۵ مصدوم را به همدان اعزام كردیم. از لحاظ دارویی هم هیچ گونه كمبودی در این مدت احساس نشد.
كولیوند اظهار داشت: بامداد روز بعد از زلزله بیمارستان ۳۰ تخته در شهر سرپل ذهاب افتتاح شد و بعد از آن در شهرهای ثلاث باباجانی و اسلام آباد هم بیمارستان صحرایی احداث شد. این بیمارستان ها، بیمارستان هایی بودند كه در مرزهای عراق برای مراسم اربعین مستقر شده بودند و بنابراین با سرعت زیادی توانستند خویش را به مناطق زلزله زده برسانند.
وی اضافه كرد: ۸ بیمارستان صحرایی در چهار مرز ایران و عراق احداث شده بود كه در آنها تیم های متخصص و فوق تخصص حضور داشتند. تا تاریخ هفتم آذر به ۶۵ هزار نفر در مراكز درمان اورژانس خدمات عرضه دادیم.
سرپرست سازمان اورژانس خاطرنشان كرد: در تمام اعزام ها یك فوتی هم نداشتیم، زیرا پیش از اعزام بیماران را تریاژ می كردیم. خدمات روحی و روانی برای صدمه دیدگان هم به خوبی انجام شد و به همین سبب تیم هایی را اعزام كردیم كه عملكرد موفقیت آمیزی داشتند.
كولیوند اضافه كرد: تمام مصدومین در محل حادثه و یا مصدومین اعزامی به شهرهای تهران، كرج و همدان خدمات ویژه دریافت كردند و هیچ كدام از عرضه خدمات ناراضی نبودند.
وی ادامه داد: در شهرهای مرزی متخصصانی در بیمارستان ها مستقر شده بودند كه علاوه بر زائران، به ساكنان شهرها هم خدمات عرضه می دادند، خدمات دندانپزشكی، اورژانس و دیالیز هم كارآمدی زیادی داشت.
كولیوند خاطرنشان كرد: ۲ هواپیما برای مراسم اربعین آماده باش بودند كه در زلزله غرب كشور از آنها استفاده شد و به جابجایی مصدومان پرداختند.
وی در مورد خرید بالگردهایی كه بتوانند در شب پرواز كنند، اظهار داشت: نیاز به اورژانس هوایی در شب داریم كه این مورد حمایت مجلس شورای اسلامی را می طلبد تا نه تنها در حوادث طبیعی، بلكه در حوادث جاده ای و ترافیكی هم به صورت هوایی خدمت رسانی كنیم.
سرپرست اورژانس كشور در مورد تاسیس اورژانس ریلی اظهار داشت: با سازمان مترو، پدافند غیرعامل و شهرداری هماهنگ شده كه خطوطی به بیمارستان های اصلی تهران مثل شهدا، امام خمینی (ره) و سینا راه اندازی شود تا بتوانیم از این طریق با سرعت بیشتری مصدومان را جابه جا كنیم.
وی اظهار داشت: تهران در شرایط بسیار دشواری قرار دارد. ما نقشه جامع خطرپذیری كشور را تهیه كردیم و برنامه موبایلی آن هم آماده است تا مردم بتوانند مخاطرات هر شهر را شناسایی كنند.
كولیوند خاطرنشان كرد: كتابی را ویژه سلامت در مراسم اربعین چاپ كردیم و در اختیار زائران قرار دادیم، اما رسانه ملی و شبكه های اجتماعی هم می توانند در زمینه آموزشی بسیار موثر واقع شوند. ۱۱ ماه دیگر فرصت داریم تا آموزش های خود امدادی، حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها را برای مراسم سال آینده انجام دهیم.
وی در انتها اظهار داشت: تعامل همه دستگاه ها و ارگان ها در حادثه با یكدیگر خیلی خوب و تحسین برانگیز بود. هم سپاه كه مظلومانه كار كرد و هم ارتش كه خدمات خوبی را عرضه داد.