نكات كلیدی برای حفظ عضلات در سالمندی

نكات كلیدی برای حفظ عضلات در سالمندی به گزارش بیمارستان دی از حدود سن ۳۵ سالگی معمولا روند تحلیل رفتن توده عضلانی در بدن آغاز می شود كه این فرایند را ˮساركوپنیˮ می نامند و عوامل گوناگونی در بروز آن نقش دارند.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، همزمان با بالا رفتن سن حتی افرادی هم كه مرتب ورزش می كنند با تحلیل و ضعف عضلانی مواجه می شوند با این وجود افرادی كه تحرك كافی ندارند بیشتر گرفتار این مشكل شده و حدود پنج درصد از عضلات خویش را طی یك دهه از دست می دهند.
از بین رفتن توده عضلانی تحت تأثیر افزایش سن، ساركوپنی خوانده می شود كه بر اثر عوامل گوناگونی بوجود می آید.
همچون این كه با افزایش سن، ترشح هورمون هایی كه به سلامت عضلات كمك می كنند كاسته می شود.
همینطور فعالیت عصب های كنترل كننده انقباض های ماهیچه ای كاسته می شود كه این وضعیت با بی تحركی تشدید می شود.
علاوه بر این، بعضی از افراد كهنسال اشتهای خویش را از دست می دهند كه این امر هم به نوبه خود می تواند تحلیل رفتن ماهیچه ها را تشدید كند.
همزمان با از دست دادن توده عضلانی، فرد قوت و توانایی عمومی خویش را هم از دست می دهد كه این ناتوانی سریع تر از كاهش حجم عضلانی اتفاق می افتد. در این شرایط انجام فعالیتهای روزمره سخت می شود. در مطالعه ای كه روی ۹۰ مرد اروپایی انجام گرفت مشخص شد افرادی با پایین ترین میزان توده عضلانی و توانایی، ۱۰ برابر كمتر احتمال دارد بتوانند مستقل زندگی كنند.
همینطور كاهش توده عضلانی فرد را در مقابل شكستگی، مصدومیت و مرگ و میر صدمه پذیرتر می سازد. این درحالیست كه حفظ سلامت عضلانی همزمان با افزایش سن، باعث بهبود كیفیت زندگی در دوران سالمندی می شود.
اقدامات گوناگونی برای حفظ توده عضلانی و بازسازی آن وجود دارد. مهم ترین اقدام، انجام مرتب فعالیتهای جسمی است. باآنكه تمرینات مقاومتی از قبیل وزنه برداری بهترین راهكار است اما انجام هرگونه فعالیت بدنی همچون پیاده روی در این حوزه مفید و موثر است.
علاوه بر این، رعایت رژیم غذایی سالم به حفظ توده عضلانی كمك می نماید. پروتئین، ماده غذایی مورد علاقه عضلات است. با افزایش سن، میزان بازتولید عضلات از راه مصرف پروتئین كم اثر می شود. با این وجود می توان با افزایش میزان پروتئین مصرفی كه شامل حدود ۲۵ درصد از كالری روزانه می شود این كمبود را تا حدودی جبران كرد.
درحالیكه این نظریه مطرح شده كه داروی دیابت متفورمین به افراد میانسال كمك می نماید تا توده عضلانی و قوت خویش را بهبود دهند، مطالعه ای كه اخیرا توسط محققان انگلیسی انجام گرفته نشان داده است این دارو برای افراد غیردیابتی مفید نیست.
به گزارش مدیكال اكسپرس، همینطور مكمل هایی وجود دارند كه به حفظ سلامت ماهیچه ها كمك می كنند. همچون آنها می توان به ویتامین های B، D و مكمل های پروتئین اشاره نمود كه در هر حال بهتر است به خصوص برای سالمندان طبق تجویز پزشك مصرف شوند.



1398/09/28
15:15:45
5.0 / 5
4795
تگهای خبر: پزشك , دارو , رژیم غذایی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان