رییس مركز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشكی مطرح كرد
حدس وجود كانون های ویروس HIV در كشور
به گزارش بیمارستان دی رئیس مركز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشكی اظهار داشت: پیش از ابتلای چندین نفر در روستای چنار محمودی لردگان، وزارت بهداشت مستندات قابل قبولی با كمك اپیدمیولوژیست ها تولید كرده بود و حدس وجود كانون های ویروس HIV در كشور وجود داشت. این منطقه هم بعنوان یكی از كانون های ویروس HIV شناسایی شده بود.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر علی اكبر حقدوست با اشاره به یكی از پنل های "نهمین كنگره اپیدمیولوژی ایران" كه از جانب دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و "انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران" برگزار شده است، اظهار نمود: در پنل فوق این بحث و سؤال عنوان شد كه "آیا اپیدمیولوژیست ها به جز نیروهای فنی كه باید به دنبال ریشه یابی بیماری ها باشند، می توانند نقش مدیریتی بر عهده گیرند یا خیر؟"و اینكه در صورت امكان این امر، داشتن چه مهارت هایی برای آنها الزامی است؟
وی در همین زمینه تاكید كرد: دانشجویان رشته اپیدمیولوژی مطالب و آموزش هایی را در مورد مدیریت، اقتصاد و ساختارهای نظام سلامت و مدلهای اقتصاد سلامت فرا می گیرند واگر این موارد را تقویت نمایند، می توانند نقش مؤثرتری در نظام سلامت داشته باشند.
این استاد رشته اپیدمیولوژی از رشته اپیدمیولوژی بعنوان یكی از رشته های مادر در حوزه سلامت عمومی یاد كرد و اظهار داشت: این رشته بر مبنای مشاهدات دقیق اتفاقات در رابطه با سلامت در جامعه، به پیدا كردن ریشه بیماری ها و عرضه راهكار برای حل مشكلات می پردازد.
وی اظهار داشت: حوادثی مانند حادثه لردگان در یك مقطع زمانی، پررنگ و بعد هم فراموش می شود. نقش اپیدمیولوژیست ها قبل و پس از این حوادث است. پیش از ابتلای چندین نفر در روستای چنار محمودی لردگان، وزارت بهداشت مستندات قابل قبولی با كمك اپیدمیولوژیست ها تولید كرده بود و حدس وجود كانون های ویروس HIV در كشور وجود داشت. این منطقه هم بعنوان یكی از كانون های ویروس HIV شناسایی شده بود.
وی افزود: وزارت بهداشت با رعایت اصول و استانداردهای اخلاقی، مواردی از ابتلای مردم روستای چنارمحمودی به ویروس HIV را شناسایی و مدیریت كرده بود تا اینكه این حادثه تبلیغاتی شد و از حوزه علمی به حوزه رسانه ای كشیده شد؛ كه اساسا پس از مدتی هم فراموش می شود. در عین حال حتما در ادامه كار برای مدیریت بهتر بیماری و شناسایی كانون های دیگر بیماری ها، نقش اپیدمیولوژیست ها همچون قبل ویژه خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، رئیس مركز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشكی در انتها خاطرنشان كرد: بطور قطع باید حرف های علمی سالم را بیشتر به مردم بزنیم و در جریان این موضوع، مواضع علمی از جانب مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام گردید كه بسیاری از این مواضع بر مبنای اطلاعات اپیدمیولوژی بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب