عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

با خارج كردن قهوه خانه ها و سالن های سیگار از شمول مكان های عمومی مخالفیمبعلاوهفیلم

با خارج كردن قهوه خانه ها و سالن های سیگار از شمول مكان های عمومی مخالفیمبعلاوهفیلم به گزارش بیمارستان دی سومین كنگره دخانیات و سلامت با صدور بیانیه پایانی و اعلام لزوم افزایش مالیات بر مواد دخانی تولیدی و وارداتی بعنوان یكی از راهكارهای كاهش مصرف دخانیات به پایان رسید.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه سومین كنگره دخانیات و سلامت در بندرعباس، اظهار داشت: مصرف دخانیات بعنوان یك معضل و چالش اجتماعی مطرح است؛ بنابراین یكی از عوامل ورود به اعتیاد مصرف دخانیات همچون سیگار و قلیان است.

دكتر احمد حمزه بیان كرد: امیدواریم با برگزاری این برنامه های علمی از نزدیك شاهد تلاش مسئولان علمی كشور در جهت بررسی راههای كاهش مصرف دخانیات و در نهایت پیشگیری و كنترل دخانیات در كشور باشیم.

دكتر حمزه اضافه كرد: متاسفانه مصرف دخانیات بخصوص قلیان در میان زنان و دختران و همینطور سیگار و سایر اشكال مواد دخانی در كشور در حال افزایش می باشد و باید با یك حركت جمعی و بین بخشی با این معضل مبارزه نماییم.

وی ابراز كرد: سالانه در دنیا حدود 10 میلیون نفر به علت عوارض ناشی از سیگار فوت می كنند كه سهم كشور ما حدود 75 هزار نفر است؛ سالانه بین 10 تا 15 هزار میلیارد تومان بابت مصرف دخانیات توسط افراد هزینه می گردد و دو تا سه برابر این مبلغ صرف عوارض بهداشتی و درمانی مصرف دخانیات در كشور می شود؛ كه مبلغی حدود 35 تا 40 هزار میلیارد تومان تخمین زده می گردد كه عدد بسیار بالایی است.

دكتر حمزه خاطرنشان كرد: هر قدمی كه برای كاهش عوارض و مصرف دخانیات برداشته شود و بتواند به این مورد كمك كند؛ قابل تقدیر و ستایش است.

عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار نمود: جمعیت مبارزه با دخانیات كشور، دانشگاههای علوم پزشكی، مجلس شورای اسلامی بعنوان مركز قانون گذاری و همه دست اندركاران تلاش می كنند تا بتوانند این روند رو به افزایش را كنترل كنند.

وی عنوان كرد: مجلس شورای اسلامی در سال 85 با تصویب قانون جامع كنترل و مبارزه ملی با دخانیات كه مصرف دخانیات را در مكانهای عمومی ممنوع می كرد؛ در سال قبل یك استفساریه به مجلس عرضه شد كه قهوه خانه های سنتی و سالن های سیگار در فرودگاه ها و ترمینال ها را از شمول این قانون خارج می كرد، كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با این مورد مخالفت كرد و لایحه با قید دو فوریت به مجلس تقدیم شد.

دكتر حمزه افزود: بعد از رد این دو فوریت، الان با قید یك فوریت در كمیسیون ها در حال بررسی است؛ كمیسیون بهداشت و درمان این مورد را رد كرده و دركمیسیون فرهنگی و اجتماعی در حال بررسی است.

نماینده مردم جنوب كرمان در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: بنده بعنوان عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این كنگره شركت كردم تا نقطه نظرات خود و همكارانم را در كمیسیون بهداشت و درمان به خانه ملت منتقل نماییم.

وی اظهار نمود: امیدواریم كه در مجموع همه ما در جهت كنترل مصرف دخانیات در كشور گام برداریم؛ خیلی از عوارض مربوط به مواد مخدر در كشور بعنوان یك صدمه اجتماعی به دخانیات بر می گردد یعنی دخانیات دروازه ورود به مواد مخدر است.

دكتر حمزه خاطرنشان كرد: به لحاظ اجتماعی، اقتصادی و همینطور بهداشتی و درمانی لازم است كه كشور ما بیشتر به مقوله دخانیات بپردازد و ما بعنوان یكی از اعضاء كنوانسیون بین المللی FCTC به راهكارهایی كه با ما در جهت كاهش مصرف دخانیات می دهند؛ اجازه ندهیم در مكانهای عمومی مردم در معرض دود دسته دوم یعنی سیگار و قلیان قرار بگیرند.

عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی عنوان كرد: بنابر این به نظر می آید كه خارج كردن قهوه خانه ها و سالن های سیگار از شمول مكانهای عمومی اقدامی در جهت برنامه های این كنوانسیون بین المللی نیست و باید جلوی آن گرفته شود.



برگزیدگان جشنواره هنری دخانیات عرضه شدند

برگزیدگان جشنواره هنری و ایده شو در سومین كنگره ملی دخانیات و سلامت در بندرعباس در بخش های مختلف دانشجویی، دانش آموزی، كاركنان و آزاد عرضه شدند.


دكتر مطهره احمدی دبیر هنری جشنواره دخانیات و سلامت اظهار داشت: اولین جشنواره هنری عكس، پوستر، كاریكاتور، نقاشی و فیلم كوتاه همزمان با سومین كنگره ملی دخانیات و سلامت در حاشیه این كنگره برگزار گردید.

مجموعه ای از آثار برتر شركت كنندگان در این جشنواره در معرض دید عموم قرار گرفت، و به آثار برگزیده هدایای نفیسی اهداء شد.

دكتر احمدی اضافه كرد: در بخش پوستر علی پیشدار، كاریكاتور بابك اسماعیلی، عكس رضا فتحی مقدم، نقاشی بزرگسالان مهدیه تركا و دانش آموزی ام البنین یوسفی زاده و فیلم كوتاه محدثه زاهدی عنوان نخست این جشنواره هنری را به خود اختصاص دادند.

برگزیدگان مسابقه ایده شو با مبحث پیشگیری و مبارزه با استعمال دخانیات عرضه شدند

رییس مركز رشد و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان اظهار داشت: در سومین و آخرین روز از جشنواره هنری دخانیات و سلامت برگزیدگان مسابقه ایده شو با مبحث پیشگیری و مبارزه با استعمال دخانیات بعد از رقابت در عرضه ایده های برتر و فناورانه خود با رای داوران عرضه شدند.

دكتر فاطمه هندیجانی اضافه كرد: در این رقابت كه در دو گروه دانشجویی و دانش آموزی برگزار شد؛ شركت كنندگان بعد از رقابت در دور نخست از هر گروه ۴ نفر به دور دوم راه یافتند كه در نهایت در دور دوم نفرات برتر انتخاب شدند.

وی اضافه كرد: مهتا كریمی از گروه دانش آٰموزی با عرضه گردنبند هوشمند (با شاخصه حمایت روانی فرد درحال ترك) و فاطمه سادات حسینی از گروه دانشجویی با عرضه (پیشنهاد ساخت دارویی بااستفاده از Partial Agonist های رسپتورهای نیكوتینی برای ترك سیگار) موفق به كسب رتبه نخست این بخش از جشنواره هنری شدند.



در بیانیه پایانی كه در انتها این كنگره سه روزه در بندرعباس صادر شد، كاهش نیافتن مناسب مصرف دخانیات ظرف 10سال گذشته و افزایش مصرف قلیان در همین مدت بعنوان یك چالش معرفی شده است.

افزایش بیماری های قلبی، عروقی و سكته های مغزی و افزایش بیماری های ریوی و بخصوص سرطان ریه از دیگر چالش های معرفی شده در این بیانیه است.

همچنین پایین بودن نرخ مالیات و قیمت سیگار و محصولات دخانیاتی در كشور از دیگر چالش های مطرح شده در این بیانیه است.

شركت كنندگان در این كنگره علمی در بخش راهكارهای عبور از چالش ها در بیانیه خود خواهان افزایش مالیات بر مواد دخانی تولیدی و وارداتی با تاكید بر نرخ خرده فروشی محصولات دخانی شدند.

خارج كردن طرح استفساریه تبصره 1 ماده 13 قانون جامع كنترل و مبارزه ملی با دخانیات از دستور كار یا رد آن توسط مجلس شورای اسلامی و پیگیری اجرای كامل این قانون توسط مجلس از دیگر درخواست های مطرح شده در این بیانیه است.

شركت كنندگان در سومین كنگره سلامت و دخانیات همینطور خواهان حذف توتون، سیگار و سایر مواد مرتبط دخانی از لیست كالاهای مشمول دریافت ارز مبادله ای شدند.

اقدام مؤثر و جدی برای پیشگیری و كنترل مصرف مواد دخانی در نوجوانان و جوانان بخصوص دانش آموزان و دانشجویان از دیگر موارد مطرح شده در این بیانیه است.

تلاش در جهت اجتماعی كردن هر چه بیشتر برنامه های مقابله با دخانیات در سطح كشور با تاكید بر آموزش عمومی توسط صدا و سیما و سایر رسانه ها و تولید دبیرخانه دائمی كنگره دخانیات و سلامت در دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان از دیگر بندهای این بیانیه هستند.

بیانیه پایانی سومین كنگره سلامت و دخانیات به امضا و تایید دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان، انجمن قلب و عروق ایران و جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران رسیده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، سومین كنگره سلامت و دخانیات با شركت بیشتر از 300 نفر از صاحب نظران و كارشناسان ارشد حوزه سلامت و با حمایت انجمن قلب و عروق ایران و جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان از پنجم تا هفتم دی در بندرعباس برگزار گردید.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1397/10/08
13:49:01
5.0 / 5
4405
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان