برنامه وزارت بهداشت برای كنترل بیماری آسم

برنامه وزارت بهداشت برای كنترل بیماری آسم بیمارستان دی: رییس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت، اقدامات این وزارتخانه در زمینه كنترل آسم را تشریح نمود.


دكتر مهدی نجمی در گفت وگو با ایسنا، درباره اقدامات وزارت بهداشت در زمینه كنترل آسم اظهار داشت: به منظور استانداردسازی تشخیص، درمان و مراقبت بیماری آسم، اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت با همكاری صاحب نظران و اساتید این حوزه، راهنمای ملی آسم را برمبنای استاندارهای بین المللی و با عنایت به شرایط كشور برای پزشكان تدوین كرد. این راهنما در سایت های مختلف موجود و امكان بهره گیری از آن برای كلیه پزشكان فراهم است.
وی ادامه داد: همین طور برنامه ای برای تشخیص، درمان و مراقبت آسم در سطح شبكه مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) طراحی شده است كه در این برنامه بیماران مبتلا به آسم توسط بهورز یا مراقب سلامت و پزشكان سیستم بهداشتی شناسایی شده و خدمات تشخیص، درمان و مراقبت بیماری به صورت سطح بندی شده به این افراد نمایش میگردد و بیماران تحت پیگیری و مراقبت مطلوب قرار می گیرند. همین طور در موارد لزوم، بیمار به سطوح تخصصی ارجاع شده و سپس دریافت خدمات مورد نظر به سطوح اولیه باز می گردد.
نجمی با اشاره به اینكه همچون نكات مهم در كنترل بیماری آسم، آموزش بیماران مبتلا به آسم و پیگیری و مراقبت صحیح بیماری است، اظهار داشت: خیلی از بیماران آسمی كه به پزشك مراجعه نموده و دارو دریافت می كنند، سپس بهبود نسبی علائم، خودسرانه دارو را كم و زیاد و یا قطع می كنند. همین طور امكان دارد بیمار روش صحیح استفاده از داروهای استنشاقی و وسایل كمك استنشاقی را نداند و یا در معرض تماس با عوامل خطر بیماری باشد. موارد ذكر شده از علل مهم عدم كنترل مناسب بیماری آسم است.
وی افزود: بر همین مبنا دربرنامه تشخیص، درمان و مراقبت آسم در سطح شبكه مراقبت های بهداشتی اولیه به این سوژه توجه ویژه ای شده و آموزش های لازم در زمینه پیشگیری و كنترل آسم و پرهیز از عوامل خطر بیماری و همین طور نحوه استفاده صحیح از داروها و وسایل كمك درمانی توسط بهورز (مراقب سلامت) و پزشك به بیمار و خانواده وی داده شده و بیماران با فواصل زمانی مشخص توسط تیم سلامت پیگیری و مراقبت می شوند.
به قول نجمی، این برنامه هم اكنون در چند دانشگاه علوم پزشكی كشور به صورت آزمایشی در حال اجراست و پس از مشخص شدن نتایج اجرای طرح در این دانشگاه ها، در كل كشور اجرا خواهد شد.
رییس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت در زمینه كنترل عوامل خطر بروز و تشدید بیماری آسم اظهار داشت: در زمینه عوامل خطر نظیر آلودگی هوا، مصرف دخانیات و... باید توجه داشت كه كنترل این عوامل خطر عموما از حوزه اختیارات وزارت بهداشت خارج است و نیازمند همكاری و مشاركت دیگر نهادها و سازمان ها نظیر شهرداری، وزارت صنعت و سازمان محیط زیست است. در همین راستا وزارت بهداشت سند پیشگیری و كنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط شامل چهار بیماری قلبی عروقی، سرطان ها، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت را تهیه كرده كه این سند به امضای رییس جمهور و وزرای كابینه رسیده است.
وی ادامه داد: در این سند نقش و وظیفه هر سازمانی برای كنترل عوامل خطر مشخص شده است و همه سازمان ها موظف شده اند كه در این راستا با وزارت بهداشت همكاری لازم را داشته باشند. در امتداد اجرای این سند، تفاهم نامه هایی بین وزارت بهداشت و این سازمان ها منعقد می شد و كلیه سازمان ها موظف به نمایش گزارش از عملكرد خود هستند.



1397/09/25
14:04:35
5.0 / 5
4405
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان