پاسخ به چند سوال متداول درباره ایدز؛
نیش پشه، ایدز را منتقل می كند؟
بیمارستان دی: اچ آی وی ( ویروس نقص ایمنی انسانی) نوعی ویروس می باشد كه وارد بدن شخص شده و فرد، حامل این عفونت می گردد. تا زمانی كه این ویروس در بدن شخص باشد، می تواند ویروس را به دیگری انتقال دهد. این ویروس عامل تولید ایدز است.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، ایدز كه شكل پیشرفته مبتلا شدن به اچ آی وی است، به حالتی گفته می گردد كه سیستم دفاعی بدن فردی كه اچ آی وی دارد، ضعیف شده و توان مقابله با ویروس را ندارد. در این حالت، از آنجائیكه بدن شخص ضعیف است، می تواند به خیلی از بیماری های دیگر هم مبتلا شود؛ پس اچ آی وی، سبب ایدز می گردد.
زمان متوسط بین مبتلا شدن به عفونت اچ آی وی و ظهور علائم ایدز حدودا ۱۰ سال است. این زمان تا حد زیادی از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد و به عوامل خیلی از جمله وضعیت سلامتی و رفتارهای او بستگی دارد. هم اكنون با تجویز درمان های موجود كه تكثیر ویروس را مهار می كنند، می توان سرعت ضعیف شدن دستگاه ایمنی را كند كرد. همینطور می توان از بعضی بیماری های همراه با ایدز، پیشگیری یا آنها را درمان كرد؛ ازاین رو تشخیص زودرس مبتلا شدن به اچ آی وی، امكان انتخاب درمانی مناسب را فراهم می آورد. با تشخیص و درمان به موقع، افراد مبتلا به عفونت اچ آی وی می توانند طول عمر طبیعی داشته باشد. همینطور هر كسی كه روابط جنسی محافظت نشده داشته باشد، امكان دارد این ویروس/ عفونت را دریافت كند.
یكی از باورهای نادرست درباره این بیماری این است كه ارتباط جنسی با افرادی كه ظاهرا سالم هستند، بی خطر است و اشكالی ندارد؛ این یكی از مهم ترین اشتباهات در ارتباط با این عفونت است. در این مورد باید بسیار با احتیاط برخورد كرد. از ظاهر یك فرد نمی توان فهمید كه او به این عفونت مبتلاست یا خیر. اچ آی وی امكان دارد سال ها در بدن شخص مبتلا وجود داشته باشد و با این عفونت زندگی كند و از آن آگاهی نداشته باشد. زمانی كه این ویروس وارد بدن شود، در صورت رعایت نكردن اصول بهداشت جنسی، احتمال انتقال آن به شریك جنسی وی وجود دارد.
نیش پشه می تواند سبب انتقال بیماری شود؟
نیش پشه می تواند سبب انتقال برخی از بیماری ها شود، ولی اچ آی وی با گزش حشرات و همچون نیش پشه منتقل نمی گردد.
اچ آی وی با استفاده از تماس های معمولی و روزمره منتقل نمی شود؛ بنابراین منعی برای رفتن كودكان اچ آی وی مثبت به مدرسه وجود ندارد و به هیچ وجه نباید آنها از سایر دانش آموزان جدا شوند. آنچه ما را در معرض خطر مبتلا شدن به اچ آی وی قرار می دهد، رفتارهای پرخطر ما است، نه بودن در كنار افراد مبتلا.
مصرف مشروبات الكلی و روانگردان سبب كاهش هوشیاری، از دست رفتن خویشتنداری و حتی اختلال در قدرت تصمیم گیری می گردد. این مواد بر روی تمایلات جنسی هم تاثیر می گذارند و حتی می توانند میل جنسی فرد را افزایش دهند؛ بنابراین در صورت مصرف آنها، فرد قادر به تصمیم گیری درست برای حفظ سلامت خود نخواهد بود. استفاده از هر نوع ماده مخدر، محرك و الكل سبب كاهش هوشیاری و از دست رفتن خویشتنداری می گردد. پس می تواند انسان را در معرض رفتارهای پرخطر و به دنبال آن بیماری ها و مشكلات دیگر قرار دهد؛ ازاین رو باید از مصرف این مواد جدا خودداری شود.
بنابر گزارش دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان اچ آی وی، میزان ویروس را در ترشحات بدن شخص مبتلا می كاهد. به حدی كه با فناوری های آزمایشگاهی موجود تشخیص داده نمی گردد. در این حالت خطر انتقال اچ آی وی از شخص مبتلا به دیگران هم كمتر می گردد. وقتی ویروس در بدن كم باشد، این فرصت فراهم می گردد تا سیستم ایمنی بدن ترمیم شده و در این حالت خطر مبتلا شدن به بیماری های ناشی از اچ آی وی كاسته می شود. درمان های جدید از داروهای قبلی بی خطرتر بوده، سمیت كمتری داشته و راحت تر مصرف می شوند. این داروها كمك می كنند تا افرادی كه با اچ آی وی زندگی می كنند زندگی طولانی تر و سالم تری داشته باشند؛ پس مهم این است كه افراد مبتلا به موقع تشخیص داده شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب