رییسی مطرح كرد؛

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به سبب مصرف سیگار

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به سبب مصرف سیگار به گزارش بیمارستان دی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: سالانه حدود 50 هزار نفر در ایران به سبب مصرف سیگار جان خودرا از دست می دهند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، علیرضا رئیسی در نشست کشوری کنترل دخانیات که امروز (شنبه) ۲۸ مهرماه در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد به تشریح وضعیت صنعت دخانیات و سیگار در ایران پرداخت و خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی صحیح در رسانه ها و تلویزیون بر مبنای این که کشیدن سیگار سبب آرامش و تسکین روح نخواهد شد یک امر مهم و قابل توجه است. معاون بهداشت، نقش رسانه ها در مقابله با تبلیغات نادرست مصرف سیگار را بسیار مهم توصیف کرد و اظهار داشت: باید فرهنگسازی منفی در سریال های تلویزیونی اصلاح گردد. دکتر رئیسی در ادامه با مقایسه مصرف سیگار در سال های ۱۳۹۵و ۱۴۰۰ اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰، مصرف دخانیات در مردان ۳ درصد و در زنان ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است. معاون بهداشت وزارت بهداشت همینطور به افزایش ۵۴ درصدی مصرف قلیان در در این سال ها اشاره نمود و اظهار داشت: علت اصلی این مورد زیاد شدن تنباکو های معطر با رایحه های مختلف است که نتیجه تبلیغ و جذب بیشتر افراد به مصرف بوده است و باید با جدیت با آنها برخورد کرد. رئیسی معرفی و ترویج اماکنی که مصرف دخانیات در آنها ممنوع می باشد را یک اقدام مهم و پرارزش دانست و اظهار داشت: هرچه بیشتر در این عرصه فرهنگسازی شود اساسا خیلی از اماکن از دخانیات پاکسازی می شوند. وی افزود: یکی دیگر از این اقدامات در این عرصه ممنوع کردن مصرف سیگار برای افراد زیر ۱۸ سال و همینطور عدم نخ فروشی سیگار است که با همکاری نهادهای قانونی این امر تحقق خواهد یافت. معاون بهداشت وزارت بهداشت، برنامه ترک سیگار را از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه در حوزه پزشک خانواده نام برد و اظهار داشت: اجرای برنامه های پیشگیرانه و آموزشی در مدارس و مراکز بهداشتی از دیگر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه می باشد. علیرضا رئیسی بر استاندارد سازی بسته بندی سیگار با همکاری وزارت صمت تصریح کرد و اضافه کرد: طراحی ساده بسته بندی سیگار، هم در کاهش جذب افراد مؤثر است و هم تنوع کمتر و یک شکل شدن آن سبب کاهش قاچاق دخانیات خواهد شد. وی سیگار الکترونیک را بعنوان یک ترفند جدید برای جذب جوانان معرفی نمود و اظهار داشت: ترویج فرهنگ غلط استفاده از سیگار الکترونیک با درصد نیکوتین کمتر و عارضه کمتر سبب افزایش جذب درصد بیشتری از افراد جامعه جهت استفاده از این سیگار است و اساسا ورود به مصرف دخانیات موجب مبتلا شدن فرد به مشکلات بیشتری خواهد شد. معاون بهداشت وزارت بهداشت افزایش مالیات بر سیگار را در مصرف سیگار مهم دانست و اضافه کرد: سیگار در کشور ما بشدت ارزان است و اساسا افزایش قیمت سیگار موجب کم تر شدن متقاضی خواهد شد که این مورد یکی از برنامه مهم ما خواهد بود. رئیسی در انتها دخانیات را از ریسک عامل های مهم بیماری های مزمن در دنیا دانست و بر لزوم همکاری بین وزارت خانه ها و نهادهای مختلف برای کاهش مصرف دخانیات و بهبود سلامت عمومی تاکید کرد.

1403/07/30
تگهای خبر: آرامش , آموزش , استاندارد , بهداشت