سازمان جهانی بهداشت اعلام كرد؛

اخطار در رابطه با داروهای تقلبی دیابت و کاهش وزن

اخطار در رابطه با داروهای تقلبی دیابت و کاهش وزن به گزارش بیمارستان دی، سازمان جهانی بهداشت، به تازگی در رابطه با تقلبی بودن بعضی از داروهای درمان دیابت نوع ۲ و کاهش وزن اخطار داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این اخطار پزشکی در ارتباط با سه دسته تقلبی از داروی تزریقی سماگلوتاید است. یکی از نسخه های پرفروش آن با نام تجاری «اوزمپیک» شناخته می شود و در سال ۲۰۲۳ در کشورهای برزیل، انگلیس و ایالات متحده شناسایی شده است. دکتر یوکیکو ناکاتانی دستیار مدیر کل سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی به متخصصان مراقبت های بهداشتی، مقامات نظارتی و مردم سفارش می کند که از این دسته های تقلبی داروها آگاه باشند. ما از ذی نفعان می خواهیم که هرگونه استفاده از داروهای مشکوک را متوقف کرده و به مقامات مربوطه گزارش دهند. این داروها با تقلید از عملکرد هورمونی که در روده ترشح می شود سبب تولید انسولین بیشتری توسط پانکراس شده و خروج غذا را از معده کند می کند. سماگلوتیدها خطر حوادث قلبی عروقی را کم می کنند. اغلب محصولات سماگلوتید باید به صورت هفتگی زیر پوست تزریق شوند، اما به صورت قرص خوراکی هم در دسترس هستند و این داروها علاوه بر کاهش سطح قند خون، اشتها را سرکوب می کنند و ازاین رو در بعضی کشورها برای کاهش وزن هم تجویز می شوند. مردم همیشه هنگام خرید داروها باید بسته بندی و تاریخ انقضا آنها را بررسی نمایند و طبق دستور از محصولات استفاده نمایند. در مورد سماگلوتیدهای تزریقی، بیماران باید از نگهداری آنها در یخچال اطمینان حاصل کنند.

1403/04/19
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , دارو