معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

ورود ۲ واکسن جدید به برنامه ایمن سازی سال جاری

ورود ۲ واکسن جدید به برنامه ایمن سازی سال جاری به گزارش بیمارستان دی، معاون بهداشت وزارت بهداشت با تکیه بر این که سویه جدید کرونا هنوز به ایران نرسیده و رصد روزانه بیماری در کشور صورت می گیرد، در عین حال از برنامه ریزی های انجام شده جهت ورود دو واکسن جدید به برنامه ایمن سازی کشور تا پایان سال جاری اطلاع داد.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر حسین فرشیدی در نشست خبری «روایت سلامت در دولت مردمی»، اظهار داشت: بهداشت و درمان همیشه بعنوان مکمل کنار یکدیگر هستند؛ در حوزه بهداشت دو مبحث بسیار مهم را دنبال کردیم که شامل اجرای برنامه جمعیت و برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع بود. امیدواریم در حوزه بهداشت بتوانیم با اجرای خوب برنامه سلامت خانواده خیلی از برنامه ها را طراحی نماییم.
وی ادامه داد: طی سال گذشته و سال جاری روند کرونا تحت کنترل بهتری درآمد ولی تبعات آن تازه شروع شده است و بخش اداره بیماری های واگیر و غیر واگیر به آن پرداخته اند تا به تاب آوری نظام سلامت بپردازیم. ساختارهای نظام عرضه خدمات سلامت درگیر کرونا شدند ولی این کار در کنار اجرای سایر برنامه ها پیش رفت. اگر به کرونا نگاه نماییم به صورت کلی عرضه خدمات تحت تأثیر قرار گرفت اما تلاش شد تا خدمات کامل عرضه شود و عاملی که بیماری هم بر زمین نماند، به دلیل خدمات بهداشت و نظام بهداشت بود که نظام درمان را سرپا نگه داشت.
او تصریح کرد: در مورد راهپیمایی اربعین اگر اندکی تعلل نماییم امکان دارد مشکلات بیمارستانی پیش آید، اما از تجارب کووید۱۹ استفاده می نماییم تا خدمت دهی مختل نشده و حتی تاب آوری آن افزایش یابد. برخی بیماری ها مانند سل و... به شکل اندمیک دیده می شود که حتی علایم مشترک با کرونا دارند و حالا با گذر از فاز شدید کرونا هنوز نسبت به خیلی از کشورها آمار و وضعیت بسیار خوبی داریم. هم اکنون پس از کرونا برای حفظ دستاوردهای چندین ساله باید رصد دقیق بیماری ها را دنبال نماییم. یا در مثالی دیگر در مورد بیماری وبا با عنایت به رفت و آمدهای شرقی و غربی بروز وبا بدیهی است و باید مراقبت ها افزایش یابد.
فرشیدی افزود: برای افزایش تاب آوری، گسترش زیرساخت فضای فیزیکی مورد پیگیری قرار|گرفت تا حدود ۴۰۰۰ امکنه بهداشتی ساخته شود و در کنار آن بازسازی سایر اماکن هم دنبال شد. در هفته دولت هم بیشتر از ۵۵۲ مکان بهداشتی تجهیز شده و افتتاح می گردد و تا دهه فجر هم ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی تحویل داده می شود.
وی با تکیه بر ضرورت ارتقای سواد سلامت و خود مراقبتی، بیان نمود: اگر این کار به خوبی صورت گیرد از سال آینده میتوان وارد فاز آمادگی برای کنترل بیماری های غیرواگیر هم شویم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار داشت: در بحث برنامه سلامت خانواده از اردیبهشت سال جاری ۵۹ شهر در سطح کشور با هدف اجرای نظام ارجاع و طرح سلامت خانواده وارد فاز اجرایی شدند که به تازگی ۳۲ شهرستان دیگر هم به آن اضافه شدند و به طور کلی ۹۱ شهر در کشور وارد فاز اجرایی طرح سلامت خانواده شدند و از سویی تمام شهر های بالاتر از ۲۰ هزارنفر در سه استان کرمان، کرمانشاه و کردستان کاملا زیر بار اجرای طرح سلامت خانواده رفتند.
وی ادامه داد: طرح سلامت بخش را هم که مقرر است اگر بیمار از راه نظام ارجاع به سطح بیمارستانی رسید مجانی درمان گردد که در سه استان بوشهر، خراسان جنوبی و کردستان اجرایی شده است و دانشگاه علوم پزشکی زابل و جیرفت هم به تازگی به طرح اضافه شدند. برای این طرح باید مشوق هایی برای مردم و پزشکان در نظر گرفته شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: برای بیماری های غیرواگیر که عموما شایع ترین دلایل مرگ و میر را ایجاد کرده اند هم یک برنامه ریزی گسترده داریم که از ماه های آخر سالجاری مقدمات برنامه را آماده نماییم که با اجرای طرح سلامت خانواده اجرا می گردد. مردم باید در محلات دسترسی فیزیکی آسانی به خدمات بهداشتی داشته باشند تا غربالگری بیماری های غیرواگیر صورت گیرد و افراد در زمینه تغذیه صحیح، فعالیت فیزیکی و... آموزش ببینند. بعنوان مثال قند مصرفی روزانه ما نسبت به میانگین جهانی بالا است و تحرک می تواند این مشکل را برطرف کند. با ۱۷ هزار و ۹۰۰ خانه بهداشت دسترسی خوبی به جمعیت داریم و باید به بیماری های غیرواگیر بپردازیم. باید عادت نماییم که سبک زندگی سالم را دنبال نماییم.
او تصریح کرد: در بررسی بیماری های غیرواگیر، بحث سلامت روان اهمیت ویژه خواهد یافت تا در تمام مراکز کارشناس سلامت روان هم داشته باشیم و انتظار داریم تا پایان سال جاری مراکز کاهش صدمه در سطح شهرها را افزایش دهیم.
فرشیدی در ادامه صحبت هایش در رابطه با وضعیت بروز سرطان در کشور هم بیان نمود: یکی از برنامه های مهم ما در سال ۱۴۰۳ پرداختن به بیماری های غیرواگیر است. هم اکنون کشورهای جهان درگیر بیماری های غیرواگیر هستند و غربالگری بعضی از این سرطان های شایع و قابل پیشگیری مانند سرطان پستان، سرطان روده و سرطان دهانه رحم در برنامه های غربالگری ما قرار گرفت. در دنیا بروز سرطان ها رو به افزایش است که علل مختلفی همچون استرس، تغذیه، عدم تحرک و ژنتیک در آن نقش دارد. بخش مهمی از کنترل سرطان در پیشگیری و آگاهی است. سرطان ها علایم اولیه دارند که باید مردم آنها را بشناسند تا در مراحل اولیه شناسایی و درمان شوند.
وی ادامه داد: در مورد مالیات بر دخانیات متاسفانه بسیار ضعیف عمل کرده ایم، ولی سال ۱۴۰۲ وضعیت اندکی بهتر شد. علیرغم همه این مشکلات البته در زمینه بیماری های غیرواگیر و مصرف دخانیات در منطقه امرو وضعیت مناسبی داریم. البته سازمان های موثر بر تولید و فروش دخانیات گروه هدف خویش را افرادی که مصرف کننده نیستند، قرار می دهند و باید به این مورد ورود کرد؛ الان در دنیا پیکان تبلیغ دخانیات به سمت زنان و جوانان است و باید مراقبت نماییم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ایران در بین کشورهای دنیا در حوزه خودکشی آمار پایینی دارد، خاطرنشان کرد: البته حتی هر یک مورد هم باید کنترل و بررسی شود و کار صدمه شناسی انجام دهیم و افق دور را ببینیم. سلامت روان مبحث بسیار مهمی است.
وی در رابطه با آخرین وضعیت کرونا، بیان نمود: در مدت اخیر وضعیت پایداری داشتیم اما همه کشورها به دنبال بررسی سویه های جدید هستند. رصد روزانه کرونا را همچنان انجام می دهیم ولی سویه جدید کرونا هنوز به ایران نرسیده است. البته کرونا تمام نشده است و باید همچنان مراقبت نماییم. تاکید می کنم با توجه به افزایش بیماری های تنفسی در مجامع شلوغ همچنان ماسک استفاده نماییم. سفارش می کنم کسانی که دزهای سوم یا چهارم واکسن کرونا را تزریق نکردند، اگر از واکسن قبلی شان یکسال گذشته است، حتما واکسن تزریق کنند. در مورد واکسن آنفلوآنزا هم پیشبینی می نماییم کار تزریق این واکسن را هم از اواخر شهریور ماه آغاز نماییم.
فرشیدی افزود: مردم باید بدانند می توانند خیلی از خدمات را به شکل مجانی ذیل نظام شبکه بهداشتی دریافت نمایند تا از بیماری های سخت در سالیان بعد جلوگیری نمایند.
وی ادامه داد: در کمیته ایمن سازی پیشنهاد دادیم که دو واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس ان شاءالله تا آخر سال وارد برنامه کشوری شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تکیه بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در پیاده روی اربعین، اظهار داشت: سفارش می نماییم حتما یک نفر از هر کاروان آموزش کافی ببیند و تا حد امکان از پیاده روی در طول روز اجتناب کنند. خیلی از مسائل برای زائرین در بازگشت به کشور است که باید رعایت شود.
او همینطور در توضیح اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ اقدامات بسیار مفیدی برای جوانی جمعیت انجام شد و اتفاق امیدوار کننده ای در آمار و ارقام باروری دیدیم و شیب نزولی کاهشی شد. کار در این بخش بسیار بزرگ است و باید ریشه ای به آن نگاه شود. حدود ۳ میلیون زوج نابارور داریم که باید از آنها حمایت نماییم و اقدامات تشویقی هم صورت گیرد و در عین حال از سقط ها جلوگیری نماییم.
وی ادامه داد: بحث سقط ها مبحث پیچیده ای است که بخشی از آن قانونی است؛ اما سقط هایی که امکان جلوگیری از آن وجود دارد باید بررسی شود و آمار دقیقی ندارد و در این میان باید بر مبحث مشاوره تاکید شود تا مادر از خطرات سقط آگاه شود.
فرشیدی در پاسخ به سوالی درمورد وضعیت بروز مالاریا در کشور، بیان نمود: امسال در سطح کشور روند نسبت به سال قبل افزایشی است. ما در برنامه حذف مالاریا هستیم و ۴ سال است که انتقال محلی بیماری نداشتیم و عمده موارد وارده از سایر کشورها بوده اند. البته اقدامات کنترلی بر افراد و سربازان در سیستان و بلوچستان صورت می گیرد و همین سبب شد ۴۰۰۰ مورد مالاریا در شهر های مختلف پیدا کردیم و این افتخار نظام شبکه بهداشتی است.




منبع:

1402/06/04
15:23:30
5.0 / 5
381
تگهای خبر: آموزش , استرس , بهداشت , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان