سیرابی منبع پروتئین کم کالری

سیرابی منبع پروتئین کم کالری به گزارش بیمارستان دی، خوزستان رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ضمن اشاره به فواید سیرابی اظهار داشت: بدن انسان برای فرآیندهای حیاتی مانند ارتباطات سلولی، تعادل مایعات، عملکرد سیستم ایمنی و تعمیر و نگهداری بافت به پروتئین نیاز دارد و یکی از خواص سیرابی، داشتن مقادیر زیادی از پروتئین است.



مهنوش صاحبدل در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: سیرابی و شیردان آستر داخلی معده حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند است که بافت جویدنی دارد؛ این گوشت، طعمی خنثی دارد و به سادگی می تواند طعم سایر موادی که با آن پخته می شود را به خود بگیرد. البته بعضی می گویند که طعم سیرابی و شیردان کمی شبیه به جگر است اما بافت غلیظ تر و جویدنی دارد.

وی اضافه کرد: در صورتیکه این ماده غذایی در مدت دو سه ساعت پخته شود، بافت آن به آرامی آغاز به نرم شدن می کند و بنابراین اغلب در غذاهایی که مدت زمان طولانی تری احتیاج به پخته شدن دارند، مانند سوپ و خورش، یافت می شود.

ارزش غذایی و فواید سیرابی

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ضمن اشاره به ارزش غذایی سیرابی اظهار داشت: سیرابی سرشار از پروتئین، سلنیوم، ویتامین B۱۲و روی است. یکی دیگر از فواید سیرابی کالری کم آن است؛ به صورتی که ۱۰۰ گرم سیرابی و شیردان پخته شده، ۹۴ کالری دارد ازاین رو مصرف این غذا به علت کالری پایین و داشتن مواد مغذی مختلف، در رژیم غذایی سفارش می شود.

وی بیان نمود: بدن انسان برای فرآیندهای حیاتی مانند ارتباطات سلولی، تعادل مایعات، عملکرد سیستم ایمنی و تعمیر و نگهداری بافت به پروتئین نیاز دارد و یکی از خواص سیرابی، داشتن مقادیر زیادی از پروتئین است.

صاحبدل اضافه کرد: سرابی منبع غنی سلنیوم است؛ یکی از فواید سیرابی، تأمین حدود ۱۷ درصد از سلنیوم مورد نیاز بدن انسان در طول روز است. سلنیوم یک ماده معدنی کلیدی است که بعنوان یک آنتی اکسیدان در بدن جهت کمک به خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت در مقابل صدمه سلولی و بیماری های مزمن عمل می کند.

وی افزود: پایین بودن میزان سلنیوم در بدن با کاهش عملکرد ایمنی و زوال شناختی مرتبط می باشد. افزایش مصرف سلنیوم هم به صورت بالقوه می تواند به جلوگیری از مشکلات تولید مثل، بیماری خودایمنی تیروئید و حتی انواع خاصی از سرطان کمک نماید.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان نمود: یکی از فواید سیرابی، داشتن مقادیر فراوانی از ویتامین B۱۲ است که به جلوگیری از کم خونی کمک می نماید.

وی ضمن اشاره به خواص سیرابی برای لاغری اظهار داشت: خوردن غذاهای سرشار از پروتئین می تواند به کنترل اشتها و کنترل وزن کمک نماید. سیرابی و شیردان در مقایسه با سایر منابع پروتئین حیوانی، کالری و چربی کمی دارند. مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهایی با پروتئین بالا در طول فرایند کاهش وزن می تواند در کاهش اشتها تأثیر زیادی داشته باشد.

صاحبدل بیان نمود: یکی از خواص سیرابی، تأمین حدود ۱.۵ میلی گرم روی در هر وعده است. بدن برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم، لخته شدن خون، تولید مثل، عملکرد تیروئید و انسولین، بینایی سالم و حس بویایی و چشایی مناسب، به روی نیاز دارد. روی امکان دارد خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و سرطان را هم بعنوان یک آنتی اکسیدان و محافظ سلول ها در مقابل صدمه رادیکال های آزاد، کم کند.

مواردی که در مصرف سیرابی باید به آن توجه کرد

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: یکی از مضرات سیرابی و شیردان در مقایسه با سایر قطعات گوشت، کلسترول بالای آن است؛ یک وعده از این غذا می تواند تا ۱۰۸ میلی گرم کلسترول داشته باشد که حدود یک سوم کلسترول مورد نیاز کلی سفارش شده در روز است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مضرات سیرابی و شیردان، سفتی آن در صورت درست پخته نشدن و سختی جویدن آن است. کمبود چربی که باعث می شود این گوشت، منبع پروتئین کم کالری بسیار خوبی باشد، پخت آنرا سخت و بافت آنرا لاستیکی می کند. جویدن این غذا برای کسانی که دندان مصنوعی یا دندان های حساس دارند، امکان دارد مشکلاتی ایجاد نماید.

صاحبدل اضافه کرد: برای تهیه سیرابی و ایجاد طعم مطلوب، معمولاً از نمک زیادی برای پخت آن استفاده می شود و این یکی از مضرات سیرابی و شیردان به حساب می آید بنابراین مصرف این غذا به افرادی که فشار خون بالا دارند، سفارش نمی شود.




1402/02/05
11:18:59
5.0 / 5
404
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , حیات , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان