دستاورد جدید محققان سوئیسی؛
درمان فشارخون پایین در افراد گرفتار لطمه نخاعی
بیمارستان دی: فشار خون پایین بطور خطرناک به عنوان یک پیامد نامرئی فلج نخاعی در افراد گرفتار لطمه نخاعی در نظر گرفته می شود.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، حالا ایمپلنت جدیدی تولید شده است که این مشکل را با ایجاد تحریک الکتریکی در گروهی از نورون های نخاعی درمان می کند.
به گفته پژوهشگران، این دستگاه که باروفلکس عصبی پروتز نام دارد، قسمت تحتانی ستون فقرات را که حاوی بیشترین نورون های دخیل در کنترل فشار خون است، تحریک می کند.
آسیب نخاعی اغلب در توانایی مغز برای تعدیل فشار خون در هنگام تغییر وضعیت بدن، مانند حرکت از حالت نشسته به حالت ایستاده، اختلال به وجود می آورد.
به گفته پژوهشگران کلینیک کلیولند، این قابلیت که رفلکس بارورسپتور نامیده می شود، شامل مجموعه ای از واکنش های سریع در بدن برای حفظ فشار خون در محدوده طبیعی زمانی است که فرد بطور ناگهانی موقعیت خودرا تغییر می دهد.
مغز احساس می کند که دیواره رگ ها به سبب افزایش ناگهانی فشار خون کشیده می شوند. در پاسخ، مغز می تواند به بدن دستور جبران دهد، هرچند یک سری از واکنش ها در چندین ضربان قلب اتفاق می افتد.
فردی که گرفتار لطمه نخاعی است، در صورتیکه رفلکس گیرنده بارورسپتورش از کار بیفتد و فشار خونش در نتیجه کوشش برای حرکت به سطوح بسیار پایین کم شود، ممکنست گرفتار سرگیجه و حالت تهوع شده یا مستعد غش شود.
«جردن اسکوایر»، رهبر پروژه در مؤسسه فناوری فدرال سوئیس، اظهار داشت: «تقریباً همه این بیماران برای افت فشار خون ارتواستاتیک با بهره گیری از اقدامات محافظه کارانه مانند چسب شکمی، جوراب های فشاری روی پاهایشان، یا سفارش به مصرف رژیم غذایی پر نمک، درمان می شوند.»
محققان این درمان را با گسترش استفاده از دستگاه های تحریک الکتریکی مشابه برای بازگرداندن حرکت و حس در بعضی افراد توسعه دادند.
محققان این دستگاه را روی یک زن آزمایش کردند که در نتیجه بیماری شدید حرکتی و سیستم عصبی خودمختار، فشار خونش آنقدر پایین بود که قادر به ایستادن بیش از چند دقیقه در یک زمان نبود.
اسکوایر اظهار داشت که این زن بلافاصله بعد از دریافت ایمپلنت می توانست چند صد متر راه برود و غش هم نکرده است.
منبع: بیمارستان دی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب