چه غذاهایی فشار خون را پایین می آورند؟

چه غذاهایی فشار خون را پایین می آورند؟ بیمارستان دی: فشار خون در بیشتر موارد نشانه خاصی ندارد، اما در صورتیکه درمان نشود، به عروق و اعضای حیاتی بدن لطمه می زند؛ بدین سبب باید سبک زندگی و عادات غذایی را به شکلی تنظیم کنید تا از این بیماری خاموش در امان بمانید.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، به همین دلیل بطور معمول به فشارخون قاتل خاموش گفته می شود. باید توجه کرد که پیاده روی در کاهش فشار خون و همین طور پیش گیری از مبتلاشدن به آن بسیار موثر است. برای کنترل وزن و فشارخون خود، روزانه ۳۰ دقیقه بصورت تند پیاده روی کنید.

در عین حال باید توجه کرد که برخی مواد غذایی می توانند بطور طبیعی فشارخون را پایین بیاورند؛ کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون و برگ زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش از این جمله اند؛ اما یادتان باشد که مصرف این مواد اصلا به مدلول قطع درمان دارویی نیست. بد نیست برای مصرف این مواد، نظر پزشک خودرا هم جویا شوید؛ به ویژه در مورد گریپ فروت؛ برای اینکه این میوه می تواند غلظت برخی داروهای فشارخون را بالا ببرد و عوارض جانبی آنها را تشدید کند.

تامین پتاسیم برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا ضرورت دارد. بر این اساس مواد غذایی مانند موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدوسبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و حبوبات از منابع خوب پتاسیم هستند.

افرادی که فشار خون بالا دارند، باید توجه داشته باشند که از آنجائیکه درحین پخت غذا از نمک استفاده می شود، دیگر ضرورتی ندارد هنگام صرف غذا، دست به نمکدان ببرید. می توانید از گلپر، آویشن، مرزه، ترخون، ریحان یا نعناع خشک یا کنجد به عنوان جانشین های نمک استفاده کنید. سیر، لیموترش تازه و آب نارنج نیز برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک مناسب اند.

در تهیه غذاهای آماده و نوشابه ها نیز سدیم فراوانی به کار می رود. از آنجا که سوسیس، کالباس، فرآورده های گوشتی، چیپس و سایر تنقلات شور، ماهی دودی یا کنسرو شده، انواع سس ها و... حاوی نمک فراوان هستند، بدین سبب افراد دارای فشار خون بالا، باید مصرف شان را محدود کنند.

افراد دارای فشار خون بالا، در بین وعده ها و به عنوان تنقلات، بجای مصرف چیپس و پفک، چوب شور و سایر تنقلات دارای نمک، از ذرت بدون نمک یا مغزها شامل بادام، پسته، فندق و گردو البته از نوع خام بهره گیرند.

از آنجا که کاهش مصرف چربی، در کاهش وزن بدن و کنترل فشارخون تاثیر زیادی دارد، بیماران مبتلا به فشار خون از یک رژیم غذایی با چربی محدود بهره گیرند. روغن هایی با منبع حیوانی مثل پیه، دنبه و کره را کمتر مصرف کرده و بجای آنها از روغن های گیاهی مایع مانند روغن ذرت، کلزا و آفتابگردان استفاده کنید.

محصولات لبنی (شیر، ماست و پنیر) کلسیم فراوانی دارند، ویتامین های متنوعی هم در آنها وجود دارد؛ اما باید سراغ انواع کم چرب آنها بروید.

همچنین حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها می تواند به کاهش فشارخون کمک نماید و همین طور تامین کننده پروتئین مورد نیاز بدن باشد.

در بین انواع گوشت ها، ماهی بهترین انتخاب برای بیماران مبتلا به فشار خون است. چربی ماهی نه فقط سبب عوارض قلبی عروقی نمی گردد، بلکه به سلامت قلب و عروق کمک می نماید. همین طور مرغ، ماهی و گوشت فاقد چربی و تازه بسیار مناسب تر از انواع دودی، کنسروی یا فرآوری شده هستند.

نوشیدنی های حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابه ها سبب افزایش فشارخون می شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند. می توانید بجای آنها از انواع چای و دم کردنی های گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید.

بیماران مبتلا به فشار خون تا حد امکان غذاها را بصورت آب پز، بخارپز یا کبابی تهیه کنند و از سرخ کردن مواد غذایی اجتناب کنند.

پیاده روی در کاهش فشارخون و همین طور پیش گیری از مبتلاشدن به آن بسیار موثر است. برای کنترل وزن و فشارخون خود، روزانه ۳۰ دقیقه بصورت تند پیاده روی کنید.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، باید توجه کرد که خیلی از مواد غذایی که ظاهرا شور نیستند، در حقیقت نمک دارند. انواع بیسکوئیت ها، کلوچه ها، سبزیجات کنسرو شده، سس های سالاد، پنیرها، انواع نان ها و غلات صبحانه و... همچون این مواد هستند. مراقب نمک پنهان موجود در غذاهایی که مصرف می کنید، باشید.




1401/09/27
11:33:48
5.0 / 5
479
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , حیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان