به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر سرویس زینلی در مراسم رونمایی از نخستین نسخه ژنوم مرجع ایرانی ها (ژمیران) در پژوهشگاه علوم و غدد درون ریز متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: این كار در كشور شروع شده و باید با قوت ادامه پیدا كند.
وی به استفاده از علم ژنتیك در بعضی از موارد حوزه سلامت اشاره نمود و اظهار داشت: هم اكنون می توان مشخص كرد كه جنین در شكم مادر مبتلا به بعضی از بیماری ها است و همینطور می توان سلامت آن را پیش از انتقال به رحم مادر مشخص كرد.
زینلی اظهار نمود: هرچند هم اكنون استفاده هایی از علم ژنتیك می شود، اما در آینده، این دانش و فناوری كاربردهای بسیار بیشتری در حوزه سلامت و درمان خواهد داشت.
رئیس شبكه پزشكی مولكولی كشور با بیان این كه استفاده از داروهای خاص در آینده برپایه ساختار ژنتیكی فرد انجام می شود، اظهار داشت: در آینده آزمایش های ژنتیكی مشخص می كند كه چه داروهایی برای فرد مناسب می باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این مراسم، زینلی پیش بینی نمود كه تعیین توالی ژنوم هر فرد به جای صرف میلیاردی، با هزینه حدود ۱۰۰ دلار و به جای ۱۰ سال، حدود یك شبانه روز مشخص خواهد شد كه این مورد نشان دهنده تحول شگرف در این حوزه است.
وی با طرح این سئوال كه آیا تمام تغییرات ژنتیكی سبب بیماری می شوند، اظهار داشت: دانشمندان فراوانی در طول سالیان گذشته در این زمینه فعالیت نموده اند تا مشخص كنند كه چه تغییرات ژنتیكی بیماری زا نبوده و چه تغییراتی سبب بیماری می گردد.