3 ماده مفید برای مهار سرطان
درحالی که برخی افراد به لحاظ ژنتیکی بیشتر در معرض مبتلا شدن به سرطان هستند اما مطالعات نشان می دهد که میتوان حدودا از ۲۵ درصدِ موارد کلی مبتلا شدن به این بیماری، تنها با انتخاب رژیم غذایی و تغذیه مناسب پیشگیری کرد.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، نشریه تخصصی "مایوکلینیک" در مطلبی دراین باره آورده است: غذاهای گیاهی سرشار از ترکیبات شیمیایی مفید موسوم به "فیتوکمیکال" هستند که از بدن در مقابل صدمه دیدن، محافظت می کنند.
فیتوکمیکال ها همینطور فرآیندهایی را که محرکِ تولید سلول های سرطانی در بدن هستند، مختل می کنند.
در عین حال رژیم های غذایی گیاهی سرشار از فیبر طبیعی و خوراکی هستند که نشان داده شده مصرف آن، خطر مبتلا شدن به سرطان سینه و روده بزرگ را می کاهد.
سه نمونه از مفیدترین مواد شیمیایی موجود در منابع خوراکی گیاهی که در پیش گیری از سرطان نقش دارند، عبارتند از:
آنتی اکسیدان
این نوع از فیتوکمیکال ها از بدن در مقابل صدمه سلولی محافظت می کنند. سرطان زمانی ایجاد می شود که DNA در سلول ها صدمه ببیند. این روند سبب می شود سلول های غیرطبیعی به صورت غیرقابل کنترلی تقسیم شوند و به بافت طبیعی بدن نفوذ کنند. صدمه سلولی همینطور می تواند در اثر تشعشع، ویروس ها و قرار گرفتن در معرض سایر مواد شیمیایی ایجاد شود. آنتی اکسیدان ها همینطور استرس اکسیداتیو را در بدن خنثی و در عین حال از سلول ها و آنها را بازسازی می کنند. بعضی از خوراکی های گیاهی که حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان هستند عبارتند از سیب با پوست، آووکادو، کنگرفرنگی، کلم قرمز، چای، آجیل و غلات.
کاروتنوئیدها
این ها هم ترکیبات محلول در چربی هستند به این معنا که برای جذب، باید با منبع چربی همراه باشند. کاروتنوئیدها به صورت طبیعی در خیلی از میوه ها، غلات، روغن ها و سبزیجات مانند هویج، سیب زمینی شیرین، کدو حلوایی، اسفناج، زردآلو، فلفل سبز و سبزیجات برگ دار وجود دارند. این مواد غذایی، رنگدانه بالایی دارند و بدین سبب سفارش می شود غذاهای طبیعی قرمز، نارنجی، زرد و سبزرنگ را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. نمونه هایی از کاروتنوئیدها عبارتند از بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین. مصرف این کارتنوئیدها با کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان، دژنراسیون ماکولا (نوعی صدمه چشمی بر اثر افزایش سن) و آب مروارید مرتبط هستند.
خیلی از غذاهای گیاهی هم سرشار از "پرو ویتامین "هایی به نام آلفا و گاماکاروتن هستند. در صورت مصرف، این ویتامین ها می توانند به ویتامین A تبدیل شوند. این ماده مغذی برای بینایی، رشد، تقسیم سلولی، تولیدمثل و ایمنی بدن مهم می باشد. ویتامین A همینطور دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
فیبر خوراکی گیاهی
رژیم های غذایی گیاهی همینطور سرشار از فیبر طبیعی و خوراکی هستند و مطالعات نشان داده که این ماده، خطر مبتلا شدن به سرطان را می کاهد و سطح انسولین را متعادل می کند. یک مطالعه نشان داده است زنان جوانی که بیشترین رژیم غذایی غنی از فیبر را داشتند، ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان سینه در آینده بودند. همینطور تحقیقات دیگر نشان میدهد که مصرف هر ۱۰ گرم فیبر روزانه می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ را تا ۱۰ درصد کم کند.
منبع: بیمارستان دی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب