یافته جدید پژوهشی؛
جلبک دریایی قرمز راهی برای درمان بیماری کبد چرب
به گزارش بیمارستان دی بیماری کبد چرب غیرالکلی می تواند منجر به سیروز و سرطان کبد شود. این بیماری یک وضعیت خاموش است که مردم اغلب متوجه وجود آن نمی شوند.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، در حالیکه هم اکنون هیچ درمانی برای کبدچرب در دسترس نیست، تحقیقات جدید روی موش ها نشان داده است که یک مکمل چند معدنی امکان دارد بتواند مسیرهایی را که بیشترین اثرات مخرب را ایجاد می کنند، مختل کند.
محققان در این مطالعه، به بررسی استفاده از مکمل چند معدنی معروف به «آکوامین» برای درمان بیماری کبدچرب پرداخته اند. این مکمل از جلبک های قرمز دریایی مشتق شده و سرشار از کلسیم، منیزیم، ۷۲ ماده معدنی دیگر و عناصر کمیاب است.
دکتر «محمد ندیم اسلم»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه میشیگان، در اینباره می گوید: «اگر این یافته ها در مورد کاهش نتایج کبدی ناشی از رژیم غذایی پرچرب با استفاده از تلفیقی از مواد معدنی همانند محصول مشتق شده از جلبک قرمز، در انسان موفقیت آمیز باشد، آنگاه می تواند تاثیر زیادی بر سلامت انسان ها داشته باشد.»
محققان آزمایش های ۱۵ ماهه ای را بر روی موش هایی انجام دادند که از رژیم های غذایی پرچرب تغذیه شده بودند و به بعضی از آنها آکوامین داده شد تا تاثیر آن بر سرطان روده بزرگ ارزیابی شود.
محققان مشاهده نمودند در حالیکه تمرکز روی پولیپ های روده بزرگ (تومورها) بود، اما اغلب موش های نر که رژیم غذایی پرچرب داشتند، گرفتار تومورهای کبدی بزرگ هم شده بودند اما موش های دریافت کننده آکوامین، تومور در کبد نداشتند.
یکی از اثراتی که آکوامین در این مطالعه نشان داده است، کاهش قابل توجه رسوب کلاژن است که معمولا نشان دهنده فیبروز است. کاهش فیبروز سبب صدمه کمتر بافتی و کاهش پیشرفت به سمت اثرات مرحله نهایی صدمه کبدی می شود.
محققان اذعان دارند که باید دید آیا آکوامین همین تاثیر را روی کبد انسان دارد یا خیر.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب