خوراكی هایی كه به سلامت دندانها صدمه می زند
به گزارش بیمارستان دی غذاها و نوشیدنی هایی که در رژیم غذایی گنجانده می شوند همگی بر سلامت دندان ها و لثه های فرد اثرگذار هستند.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، در صورتی که بعضی از انواع غذاها و نوشیدنی ها سلامت دندان ها و لثه ها را بهبود می دهد بعضی انواع دیگر امکان دارد منجر به پوسیدگی دندان، فرسایش و ایجاد بیماری دهان شود.
سایت هلث لاین در گزارشی به برخی انواع مواد غذایی و نوشیدنی اشاره کرده که امکان دارد سلامت دندانها را تحت تأثیر قرار دهد:
ـ نوشابه و نوشیدنیهای شیرین: نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، قهوه شیرین و نوشیدنی های انرژی زا تاثیرات منفی بر سلامتی دارند این نوع از نوشیدنیها خاصیت اسیدی دارند و شرایط لازم را برای باکتری های ایجاد کننده حفره و پوسیدگی فراهم می کنند. باکتری های تقویت کننده پوسیدگی مانند استرپتوکوک موتانس از قند تغذیه کرده و اسیدهایی تولید می کنند که مینای دندان را از بین برده یا تجزیه می کند.
ـ قند، شکلات: همانطور که گفته شد، قند باکتری های مضر دهان را تغذیه می کند که منجر به تولید اسید شده و مینای دندان را از بین میبرد. بنابراین است که مصرف مواد قندی مهم ترین عامل خطر پوسیدگی به حساب می آید. هرچند ثابت نشده است که قندهای طبیعی موجود در غذاهایی مانند میوه ها و لبنیات به صورت قابل توجهی در ایجاد حفره و پوسیدگی دندانی نقش داشته باشند.
ـ نان سفید و خوراکیهای حاوی نشاسته تصفیه شده: کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان و برنج سفید و برخی غذاهای حاوی نشاسته مانند چیپس سیب زمینی امکان دارد سلامت دهان و دندان را تحت تأثیر قرار دهد. همانند مواد قندی، باکتری های موجود در دهان به سرعت قندهای موجود در منابع کربوهیدرات مانند نان سفید و چیپس را تحریک کرده تا اسید فرسایش دهنده مینای دندان تولید کنند.
ـ آبمیوه: باآنکه ۱۰۰ درصد آب میوه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مهم می باشد، نوشیدن زیاد آن امکان دارد برای دندان ها مضر باشد. آب میوه ها خاصیت اسیدی دارند و می توانند مینای دندان را فرسایش دهند.
ـ خوراکیهای چسبناک و سفت: برخی از غذاها امکان دارد احتمال خرد شدن دندان یا بیرون آوردن مواد پر کننده دندان را بالا برند. بعنوان مثال، جویدن خوراکیهای سفت مانند آب نبات امکان دارد سبب صدمه دیدن دندان شود. عادت به جویدن یخ امکان دارد به ترک دندان منجر شود. علاوه بر این، آب نبات ها و شکلاتهایی مانند کارامل و تافی که به دندان می چسبند امکان دارد احتمال بیرون آمدن مواد پر کننده دندان را بالا برند.
منبع: deyhospital.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب