چند سفارش برای روزه داری در روزهای كرونا
به گزارش بیمارستان دی رعایت اصول صحیح تغذیه تأثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها بخصوص بیماری کووید ۱۹ دارد. با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تأمین می شود.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، باید توجه کرد که در ساعات روزه داری که امسال مدت آن حدود ۱۵ تا ۱۶ ساعت است، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار یا حذف یکی از وعده ها بخصوص وعده سحری، باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال مبتلا شدن به بیماری کووید- ۱۹ را افزایش دهد.
بــه طور کلی پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در روزهای ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره بُرد. با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ و گروه حبوبات و مغزها و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تأمین می شود.
تاثیر روزه داری بر سلامت و عملکرد سیستم ایمنی بدن
مطالعات گوناگونی نقش موثر روزه داری را در سلامتی بخصوص بر روی سطح گلوکز خون، چربی های خون و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماری های مختلف نشان داده اند. در اکثر بیماری هایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفید می باشد.
روزه داری می تواند باعث کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود. همینطور فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند، در خلال روزه داری بیشتر شده و در مجموع روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
بنابراین با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A، D، E، C و همینطور منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری کووید ۱۹ لازمند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری و خطر مبتلا شدن به این بیماری کاسته می شود.
توصیه های تغذیه ای جهت تقویت سیستم ایمنی
با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن، سفارش می شود در وعده های سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A شامل منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات استفاده گردد. تلاش شود منابع غذایی ویتامین D مانند ماهی های چرب، لبنیات و زره تخم مرغ برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود.
همچنین برای تأمین ویتامین E بعنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن، میتوان از روغن های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های غذایی سحر، افطار یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا شام بهره برد.
مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها همچون سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر سفارش می شود.
مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها شامل پسته، گردو، بادام و فندق جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام سفارش می شود. در عین حال برای جلوگیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی و تأمین ویتامین B۱۲ سفارش می شود از منابع پروتئین های حیوانی همچون گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات حتما مصرف شود.
باید توجه کرد که دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری سفارش می شود. آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می شود. منابع حیوانی آهن عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهی که حاوی "آهن هم" هستند و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل که "آهن غیر هم" دارند. با اینکه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن به حساب می آید، اما آهن آن "غیر هم" است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، مصرف غذاهای غنی از روی(Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی سحر، افطار و شام در این ایام هم سفارش می شود.
منبع: deyhospital.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب