مدیركل مولفه های اجتماعی وزارت بهداشت:

مشاركت در بحث سلامت نیازمند تمرین است

مشاركت در بحث سلامت نیازمند تمرین است بیمارستان دی: مدیركل مولفه های اجتماعی وزارت بهداشت، عدالت محوری را عامل موفقیت و پیشبرد اهداف مجمع سلامت دانست و اظهار داشت: پایداری مجمع سلامت، در گروی سازماندهی تمام افراد جامعه است.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر مهدی گلمكانی در اولین مجمع سلامت خراسان شمالی در سالن گلشن بجنورد اظهار نمود: عدالت در امور مهم ترین مولفه موفقیت در اجرای طرح جامع مجمع سلامت است و اگر بی عدالتی در رفتارمان باشد، دلسردی و بی اعتمادی را به دنبال دارد.
وی دلیل توجه به عدالت در اجرای این طرح را، مردمی بودن مجمع سلامت دانست و با تاكید بر هماهنگی و مشاركت همه اقشار جامعه در موفقیت آن تصریح كرد: در صورت محرومیت افراد و عدم برخورداری آن ها از مولفه های سلامت، نمی توانیم به اهداف تعریف شده در این طرح برسیم.
وی با اشاره به اینكه برای اجتماعی شدن باید مشاركت سازماندهی شده تمام افراد جامعه را داشته باشیم، افزود: این امر مستلزم طراحی یك ساختار پایدار می باشد كه در طرح مجمع ملی سلامت ۱۲ سال قبل این طرح در شهرداری تهران پیش بینی شده است.
گلمكانی با اشاره به اینكه همكاری و همراهی همه بخش ها در اجرای طرح های سلامت مهم است، اضافه كرد: برای ادامه حیات و فعالیت مجمع سلامت، همه باید احساس مسئولیت كنند و فقط ۲۰ درصد مسئولیت این طرح سهم دانشگاه علوم پزشكی است.
وی با اشاره به اینكه جنس مسائل سلامت، فرهنگی است، افزود: به این مهم در مقاله ای توسط رهبر معظم انقلاب اشاره شده و انتظار می رود رسانه ها و همه نهادهای فرهنگی مشاركت حقیقی در حوزه سلامت داشته باشند.
او همینطور خطاب به استانداران و نقش آن ها در موفقیت اجرای مجمع سلامت تصریح كرد: استانداران بعنوان رئیس مجمع سلامت از فرمانداران بخواهند كه این مجامع را در شهرستان ها تشكیل دهند.
مدیركل مولفه های اجتماعی وزارت بهداشت مجمع سلامت را فرآیندی دانست كه پایه و اساس آن را كانون تشكیل می دهد.
گلمكانی با اشاره به اینكه كانون ها در محله ها فعالیت می نمایند، اضافه كرد: در طرح های اجتماعی باید به صورت پایدار و خودجوش از پتانسیل مردمی استفاده گردد. پایه منشور اخلاقی برای حركت مردمی این است كه جامعه تفهیم شود. منفعت برای خود فرد و خانوده است.
وی با تاكید بر اینكه در دین مبین اسلام توجه ویژه ای به حوزه سلامت شده است، تصریح كرد: مشاركت در بحث سلامت نیازمند تمرین است.
مدیركل مولفه های اجتماعی وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: خداوند از مومنان می خواهد در تقویت هنجارها، مبارزه با ناهنجاری را در دستور كار قرار دهند و در خیلی از واجبات دین مانند نماز، مشاركت اجتماعی واجب و امری ضروری می باشد.
گلمكانی با اشاره به اینكه سلامت امروزه فقط به مفهوم نبود بیماری نیست، آن را دارای ابعاد اجتماعی، روحی و روانی زیادی دانست كه در صورت تعادل آن فرد بالقوه می تواند خویش را با جامعه تطبیق دهد.
وی در بخشی از سخنان خود به شعار سازمان بهداشت جهانی در خصوص سلامتی برای همه و هه جا، اظهار نمود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، عوامل اقتصادی اجتماعی و محیطی بیش از ۸۰ درصد از سلامت را تحت تاثیر خود قرار می دهند.
وی بیشترین چالش های حوزه سلامت را مربوط به عوامل اجتماعی، اقتصادی و محیطی دانست و ادامه داد: برای بررسی معضلات اجتماعی مربوط به حوزه سلامت، این مجمع راه اندازی شده كه در قالب آن افراد شناخت بیشتری نسبت به حوزه سالم زندگی كردن پیدا می كنند.
مدیركل مولفه های اجتماعی وزارت بهداشت مهم ترین خصوصیت مجمع سلامت را مردمی بودن آن دانست و خاطرنشان كرد: در قالب اجرای این مجمع همه افراد در محلات همدیگر را می شناسند و این خود خصوصیت فعالیت مجمع مردمی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی هم سرمایه گذاری در حوزه سلامت را عامل كاهش معضلات و صدمه های اجتماعی و ارتقای سطح سلامت جامعه عنوان نمود.
دكتر علی حق بین با تاكید بر اینكه سرمایه گذاری درحوزه سلامت علاوه بر دستاوردهای پرارزش متعدد، عامل كاهش معضلات اجتماعی هم می باشد، اظهار نمود: افزایش سرمایه های اجتماعی برای اجتماعی كردن سلامت ضروری می باشد و با توانمند كردن جامعه با استفاده از افزایش آگاهی و اطلاعات، بهینه كردن ارتباطات و تعاول با تشكیلات اجتماع محور می توانیم جامعه و سلامت اجتماعی را بیمه نماییم.
وی خاطرنشان كرد: با تولید سرمایه های اجتماعی، مشاركت خود به خودی افزایش می یابد و با افزایش مشاركت، معضلات به حداقل می رسد.
وی با اشاره به اینكه بیش از ۷۵ درصد مولفه های سلامت به دیگر ارگان ها مرتبط می باشد، تصریح كرد: مهم ترین مسئله تولید نشاط اجتماعی در جامعه است كه در كاهش هزینه ها بسیار مؤثر است.
حق بین تغییر سبك زندگی را بسیار مهم عنوان نمود و اظهار داشت: مجمع سلامت استان مؤلفه های مؤثر بر سلامت را جستجو می كند و به دنبال اصلاح و بهبود آن هاست.
وی اضافه كرد: سلامت از خودمراقبتی آغاز می گردد و برای حفظ و ارتقای آن باید برنامه ریزی كافی داشته باشیم.




1397/02/22
18:50:56
5.0 / 5
4571
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان