آزمایش های جدید وزارت بهداشت برای پیشگیری از تولد نوزادان پروانه ای

آزمایش های جدید وزارت بهداشت برای پیشگیری از تولد نوزادان پروانه ای بیمارستان دی: مشاور معاون درمان در امور بیماری ها از برنامه وزارت بهداشت برای انجام آزمایش های ژنتیك در جهت پیشگیری از تولد كودكان جدید مبتلا به ای بی برای دو گروه از خانواده ها اطلاع داد.



دكتر جمشید كرمانچی در گفت وگو با ایسنا با تاكید بر اهمیت توجه به آزمایش های ژنتیك برای تشخیص بیماری ای بی پیش از تولد اظهار داشت: تصمیم گرفته ایم برای بیماری لاعلاجی مانند ای بی كه بار مالی بسیار زیادی را به دنبال دارد علاوه بر فرایند درمان و خدمت رسانی، انجام آزمایش های ژنتیك و تشخیص پیش از تولد را هم پیگیری نماییم و حتی بتوانیم تا حد مرز دریافت مجوز سقط هم برای جنینی كه مبتلا به ای بی است، پیش برویم.

كرمانچی اضافه كرد: بر این اساس در وهله اول هدف گذاری ما انجام آزمایش های ژنتیك و پیش از تولد برای خانواده هایی است كه فرزند اولشان مبتلا به ای بی بوده است و قصد دارند فرزند دوم به بعد را هم به دنیا آوردند. بر این اساس برآورد می نماییم چند درصد این والدین در سن باروری هستند و تمایل به حاملگی مجدد دارند سپس آنان را به آزمایشگاه های ژنتیك هدایت می نماییم البته این اقدام در شرف انجام است و با همكاری آزمایشگاه مرجع سلامت، پیشرفت های خوبی هم داشته است. از طرفی در خانواده هایی كه خود پدر و مادر مبتلا به ای بی هستند، مشاوره ژنتیك عرضه شده و كد ژنتیكی برای بستگان این زوج هم اعم از برادر و خواهر و... انجام می گردد.

وی با اشاره به اینكه به علت پیشرفته بودن این آزمایش ها بعضی از آن ها باید نمونه آن ها به فرانسه ارسال شوند، درباره اعتبار مالی انجام این آزمایشات اظهار داشت: اولا یك سری از آزمایش های ژنتیك مخصوص ژن، كروموزم تحت پوشش بیمه قرار دارند. حال اگر مورد جدیدی هم باشد، خود آزمایشگاه مرجع اعلام نموده است كه از منابع خودشان آن را تقبل می كنند البته هنوز در این زمینه تصمیم گیری دقیقی انجام نشده است اما ما مشكلی در زمینه منابع نداریم و نمی خواهیم بیمار این هزینه را تقبل كند. باید توجه كرد كه اگر این آزمایش ها پیش از تولد صورت گیرد، بسیار كمك كننده است و منابع آن با كمك آزمایشگاه مرجع و معاونت درمان و وزارت بهداشت تامین می گردد.

كرمانچی تصریح كرد: مهم است خانواده ای كه یك كودك مبتلا به ای بی دارد به این آگاهی برسد كه لازم است برای فرزندآوری مجدد لازم است كه تایید ژنتیكی داشته باشد تا از سالم بودن فرزند دومش اطمینان داشته باشد. بر این اساس اگر با استفاده از نمونه برداری از بند ناف در فاصله زمانی پیش از ۱۹ هفتگی بیماری در جنین تشخیص داده شود و در آن فاصله مجوز قانونی سقط هم دریافت شود، می توانند بچه را سقط كنند.




1397/02/12
14:22:44
5.0 / 5
5009
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , درمان , ژنتیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان