شریفی پور:

مردم زمان طلایی برای درمان سکته مغزی را از دست ندهند

مردم زمان طلایی برای درمان سکته مغزی را از دست ندهند به گزارش بیمارستان دی، دبیر انجمن سکته مغزی ایران اظهار داشت: زمان طلایی چهار و نیم ساعت برای سکته مغزی مهمست هر ثانیه تأخیر در درمان لطمه های جبران ناپذیری بدنبال دارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، احسان شریفی پور دبیر انجمن سکته مغزی ایران در مصاحبه تلفنی با برنامه روزنه رادیو گفت و گو اظهار داشت: یک نفر از هر چهار نفر در طول عمر خود گرفتار سکته مغزی می شود. وی با اشاره به اینکه این بیماری مرگ بار است و دومین علت اصلی مرگ و میر و ناتوانی بشمار می رود اضافه کرد: سکته مغزی هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است. زمان طلایی چهار و نیم ساعت برای سکته مغزی مهم می باشد هر ثانیه تأخیر در درمان خطرات جبران ناپذیری به همراه دارد. شریفی پور خاطرنشان کرد: در هر دقیقه دو میلیون سلول مغزی و در هر ثانیه سی تا چهل هزار سلول مغزی به شکل برگشت ناپذیر از بین می روند. اگر کسی گرفتار ضعف ناگهانی در صورت و اندام فوقانی و تحتانی شد و یا اختلال صحبت کردن پیدا کرد فورا به مرکز درمانی منتقل شود. دبیر انجمن سکته مغزی ایران اظهار نمود: به شکل سیستماتیک با سیستم اورژانس کشور هماهنگ شده و کدی تحت عنوان سما مخفف سکته مغزی ایران تعریف شده که هر کسی علایم سکته مغزی را داشت فورا شناسایی شده و به مراکز درمانی منتخب و آموزش دیده منتقل شود. شریفی پور اظهار داشت: بیمار باید در زمان طلایی به مراکز درمانی منتقل شود و حتما توسط اورژانس به مرکز درمانی منتخب انتقال یابد. مثلا در شهر تهران شاید ده مرکز منتخب برای درمان این افراد وجود داشته باشد. وی ادامه داد: بافت مغز بیست درصد از گردش خون بدن را به خود اختصاص داده و فرمانده است اگر خون به سلول مغزی نرسد از بین می رود سلول های مغزی ترمیم نمی شوند. ما از بسیاری از درمان ها برای کم کردن ناتوانی افراد صدمه دیده استفاده می نماییم اما اگر زمان طلایی را از دست داده باشیم اصل قضیه از بین رفته است. شریفی پور اظهار داشت: اگر صدمه شدید باشد فرد گرفتار مرگ مغزی می شود و دیگر نمی توان کاری انجام داد. سکته مغزی بسیار اهمیت دارد اما قابل پیشگیری است اگر ما فشار خون خویش را کنترل کرده و ورزش نماییم و رژیم غذایی مناسبی را دنبال نماییم به سادگی می توانیم از سکته مغزی پیشگیری نماییم. مردم باید علایم سکته مغزی را بشناسند و در اولین فرصت توسط اورژانس بیمار را به مراکز درمانی منتخب منتقل کنند.

1403/08/02
تگهای خبر: آموزش , بیماری , درمان , رژیم غذایی