محمدی:

بیماران هموفیلی نگران کمبود فاکتور ۹ نباشند

بیماران هموفیلی نگران کمبود فاکتور ۹ نباشند به گزارش بیمارستان دی، رئیس سازمان غذا و دارو، ضمن اشاره به چالش های موجود در تأمین داروی فاکتور ۹، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو، برنامه های فوری و بلندمدت را برای رفع این مشکل در پیش گرفته است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سید حیدر محمدی اضافه کرد: یکی از مهم ترین موانع در تأمین بموقع فاکتور ۹، عدم دسترسی به منابع ارزی در اروپا و بدتعهدی واردکنندگان است. برای رفع این مساله، سازمان با همکاری بانک مرکزی، درحال تسریع فرآیند تخصیص ارز مرغوب برای شرکتهای واردکننده دارو است. او همینطور به تلاشهای کشور برای تقویت تولید داخلی اشاره نمود و اظهار داشت: گرچه تولید داخلی داروهای هموفیلی نقش مؤثری در کاهش وابستگی به واردات دارد، اما این فرآیند به زمان نیاز دارد. هم اکنون، بخشی از نیاز بازار به شکل فوری از راه واردات تأمین خواهد شد. رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اهمیت تنوع بخشی به منابع واردات، افزود: درحال رایزنی با شرکتهای بین المللی هستیم تا در صورت اختلال در یک مسیر، تأمین دارو از سایر مسیرها ادامه پیدا کند. این اقدام کمک می نماید تا بیماران در شرایط بحرانی هم بدون دغدغه به داروهای مورد نیاز دسترسی داشته باشند. محمدی بر رصد دقیق موجودی داروهای حیاتی در مراکز درمانی و داروخانه ها تاکید کرد و اظهار داشت: «سازمان غذا و دارو از بیماران و مراکز درمانی می خواهد هرگونه کمبود را سریعاً گزارش دهند تا در کوتاهترین زمان ممکن پیگیری شود. همینطور با نظارت دقیق بر توزیع عادلانه داروها، تلاش می نماییم که دسترسی به این دارو برای تمامی بیماران تضمین شود. وی ادامه داد: با حمایت نمایندگان مجلس و سایر نهادهای بالادستی، درحال مرتفع ساختن مشکلات لجستیکی و بودجه ای هستیم. همکاریهای بین دستگاهی می تواند روند تأمین پایدار داروهای بیماران خاص، همچون بیماران هموفیلی را سرعت بخشد. محمدی خطاب به بیماران هموفیلی اظهار داشت: با وجود برخی مشکلات در تأمین دارو، مطمئن باشید که سازمان غذا و دارو با تمام توان درحال اجرای برنامه های فوری و بلندمدت است. بزودی شرایط بهبود خواهد یافت و بیماران می توانند با آرامش بیشتری روند درمان خویش را ادامه دهند.

1403/07/25
تگهای خبر: آرامش , حیات , دارو , داروخانه