در گفت وگو با بیمارستان دی مطرح شد؛

دلیلهای پارگی رباط صلیبی فوتبالیست ها

دلیلهای پارگی رباط صلیبی فوتبالیست ها به گزارش بیمارستان دی، یک استاد دانشگاه و جراح زانو، در پاسخ به این سؤال که چرا فوتبالیست ها مکرر گرفتار پارگی رباط صلیبی می شوند، توضیحاتی داد.

مصطفی شاهرضایی، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پارگی رباط صلیبی قدامی یا ACL به طور معمول در نتیجه یک حرکت چرخشی ناگهانی یا فشار بیش از اندازه بر روی زانو رخ می دهد و یکی از لطمه های شایع ورزشکاران بویژه فوتبالیست ها است؛ البته در رشته های دیگر نیز همچون بسکتبال، والیبال، کوهنوردی و اسکی که حرکات پرشی دارند، دیده می شود. وی ادامه داد: این لطمه بیشتر در گروه سنی جوانان دیده می شود و بعد از آسیب، بیمار گرفتار علائمی همچون تورم، درد و محدودیت حرکت در زانو می شود. این جراح زانو افزود: در خیلی از موارد، چنانچه پارگی کامل باشد یا ایجاد بی ثباتی در زانو کند و فرد گرفتار خالی کردن های مکرر در زانو شود یا ترس از دویدن و تند راه رفتن و انجام ورزش های معمول داشته باشد، نیاز به جراحی داشته و دوره قابل توجهی از بازتوانی و فیزیوتراپی را خواهد داشت. شاهرضایی به این نکته اشاره نمود که ورزشکاران حرفه ای به خوبی می دانند که بدون آمادگی جسمانی، نباید به ورزش حرفه ای بپردازند چون خطر پارگی رباط زیادتر است، البته در ورزش فوتبال نسبت به ورزش های دیگر، احتمال خطر پارگی رباط صلیبی بیشتر است. وی افزود: در ورزش پربرخوردی مثل فوتبال، گرم نکردن بدن، انعطاف پذیری بیش از اندازه مفاصل (هایپرلاکسیتی لیگامان ها)، حرکت های خطرناک و زمین چمن نامناسب، می تواند خطر پیچ خوردگی و لطمه رباط صلیبی را بیشتر کند. شاهرضایی در عین حال اشاره کرد: افراد با شاخص توده بدنی (BMI) یا وزن بالا برای ورزش فوتبال مناسب نیستند و خطر پارگی رباط صلیبی با کوچک ترین برخورد و پیچ خوردگی، در این افراد بالاتر از حد معمول است. وی سفارش کرد: افراد با گروه سنی مختلف در یک ورزش گروهی هم بازی نشوند، برای اینکه با توانایی جسمی متفاوت، کوچک ترین برخوردی می تواند پارگی در رباط صلیبی بوجود آورد. این جراح زانو افزود: گرم کردن بدن و آماده کردن عضلات برای پیش گیری از لطمه رباط صلیبی در ورزش فوتبال بسیار با اهمیت می باشد. وی اظهار داشت: اگر رباط صلیبی بصورت کامل پاره شود، باید رباط صلیبی بازسازی شود و قابل ترمیم نیست و نیاز به جراحی ارتروسکوپی هم دارد. بگفته شاهرضایی، بعد از پارگی رباط صلیبی و انجام جراحی، دوره فیزیوتراپی ۶ هفته ای نیاز بوده و به طور معمول ۳ الی ۶ ماه اجازه ورزش حرفه ای به این افراد داده نمی گردد.

1403/07/20
تگهای خبر: جراحی