محققان پی بردند؛

آنتی بادی های موجود در شیر مادر از نوزادان محافظت می کنند

آنتی بادی های موجود در شیر مادر از نوزادان محافظت می کنند بیمارستان دی: یک مطالعه جهانی تأیید می کند آنتی بادی هایی که از شیر مادر به نوزاد منتقل می شوند، در حقیقت می توانند در مقابل بیماری محافظت ایجاد کنند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «کرسی خاروینن سپو»، سرپرست تیم مطالعه و استاد آلرژی و ایمونولوژی در بیمارستان خردسالان گولیسانو، اظهار داشت: «مشاهده چنین ارتباط واضحی بین سطوح بالاتر آنتی بادی و تأخیر در عفونت روتاویروس، دلگرم کننده بود.»
این مطالعه شامل تحلیل و بررسی نمونه های شیر مادر از ۶۹۵ زن در فنلاند، ایالات متحده، پاکستان، پرو و بنگلادش بود.
محققان سطوح تعدادی از آنتی بادی های سیستم ایمنی IgA و IgG تولید شده در شیر مادر را اندازه گیری کردند و آنها را با ۱۶۰۷ پروتئین از ۳۰ میکروب در رابطه با بیماری مقایسه کردند.
تنوع جهانی شرکت کنندگان کلید این مطالعه بود.
خاروینن سپو توضیح داد: «ما انتظار داریم که در کشورهای مختلف، به سبب بیماریهای متفاوتی که در مناطق مختلف جهان در گردش هستند، تفاوت هایی در سطوح آنتی بادی پیدا نماییم، اما این یکی از نخستین بارهایی است که مقایسه ای سر به سر برای ده ها پاتوژن در چندین قاره وجود دارد.»
این مطالعه نشان داد که شیر مادر از مادران حاوی سطوح بالایی از آنتی بادی های سیستم ایمنی IgA و IgG با توانایی کودک در دفع روتاویروس که می تواند موجب اسهال شدید و گاهی تهدید کننده زندگی شود مرتبط می باشد.
محققان خاطرنشان کردند مادرانی که در کشورهای کم درآمد زندگی می کنند، به طور معمول سطوح بالاتری از آنتی بادی های محافظ در شیر مادرشان در مقایسه با زنان کشورهای ثروتمندتر داشتند.
این امر خصوصاً در مورد آنتی بادی های ضد میکروب هایی که موجب ایجاد شیگلا و پنوموکوک می شوند، دو عامل اصلی بیماری و مرگ نوزادان و خردسالان در کشورهای فقیر صادق بود.
یک یافته غیرمنتظره وجود داشت: بانوانی که دارای اضافه وزن یا چاق بودند، در مقایسه با زنان با وزن طبیعی، سطوح پایین تری از آنتی بادی های محافظ در شیر مادر داشتند.

1403/07/18
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , سیستم