اسحاقی خبر داد؛

۳۴۰قلم کمبود دارو داریم

۳۴۰قلم کمبود دارو داریم به گزارش بیمارستان دی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر دولت ورود جدی به مبحث کمبود دارو نداشته باشد، در سه ماه آینده در کشور شاهد مشکلات جدی در حوزه سلامت بیماران خواهیم بود.

سلمان اسحاقی در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با مشکلات دارو در کشور، اظهار داشت: متأسفانه اولویت ندادن به دارو در کشور، ما را با مشکلات جبران ناپذیری در این عرصه مواجه خواهد نمود.
وی اظهار نمود: آماری که ما به شکل متقن در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دریافت کردیم، حاکی از اینست که ما با کمبود ۳۴۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم.

۳۴۰ قلم کمبود دارو داریم

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی توضیح داد: از این ۳۴۰ قلم دارو، ۱۳۰ قلم دارو به شکل حیاتی می باشد و در صورتیکه به آن بی توجهی شود، در ۳ ماه آینده با مشکلات جبران ناپذیری مواجه خواهیم شد.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی افزود: بعضی از مقامات دولتی می گویند که ما با کمبود ۸۵ قلم دارو در کل کشور مواجه هستیم که این گونه نیست؛ ما فقط در تهران با کمبود ۸۵ قلم دارو مواجه هستیم و کمبود ۸۵ قلم دارو در کل کشور آمار درستی نیست.
وی بیان نمود: ما ۳۴۰ قلم کمبود دارو داریم و از طرفی، مردم از تمام کشور باید برای تهیه بخش قابل توجهی از این ۳۴۰ قلم دارو به «یک داروخانه در تهران» مراجعه نمایند که این یک ظلم مضاعف است. برای مثال، داروی «وارفارین» که برای بیماران قلب یک داروی حیاتی می باشد، در بازار پیدا نمی شود.

بی انگیزگی در واردات و تولید دارو

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کاهش نقدینگی تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و مواد اولیه دارویی سبب شده است که با این مشکلات مواجه شویم. طبق آماری که داریم، سرجمع بدهی دانشگاه های پزشکی کشور به شرکتهای پخش دارویی رقمی قریب به ۱۸۵ هزار میلیاردریال است که این حجم از بدهی مانع بزرگی برای اداره امور شرکتهای دارویی بوجود آورده و ما بعضاً شاهد بی انگیزگی در مورد واردات دارو، مواد اولیه و تولید دارو هستیم.
وی اظهار داشت: همینطور مطالبات بخش غیرخصوصی از بیمه ها مانند بیمه تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و هلال احمر نزدیک به ۲۹۱ هزار میلیاردریال و مطالبات بخش خصوصی رقمی بالغ بر ۵۴۰ هزار میلیاردریال است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با این حال، شرکتهای پخش در این شرایط سخت دارویی حداکثر تلاش خویش را می کنند که این فشار بیشتر از این شامل حال مردم نشود و علیرغم این که مطالبات یک و نیم هزار میلیاردریال نسبت به ماه های گذشته افزایش داشته است، اما نگذاشتند که نظام دارویی بیشتر از این با چالش روبرو شود.
اسحاقی تصریح کرد: به هر صورت، اگر دولت ورود جدی به مبحث کمبود دارو نداشته باشد، در سه ماه آینده در کشور شاهد اتفاقات بسیار تأسف باری در حوزه سلامت بیماران خواهیم بود.

1403/07/04
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , پزشك , پزشكی