گزارش محققان كانادایی؛

تمرینات آموزش مغز به کاهش علایم آلزایمر کمک می کند

تمرینات آموزش مغز به کاهش علایم آلزایمر کمک می کند بیمارستان دی: یک مطالعه جدید ادعا می کند که آموزش مغز با هدف بهبود حافظه می تواند علایم بیماری آلزایمر را برای سال ها از بین ببرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران دریافتند که برخی سالمندان بعد از انجام تمرینات مغزی در مقایسه با افرادی که این آموزش را ندیده بودند، کاهش آهسته تری در توانایی های حافظه و تفکر خود تجربه کردند.
نتایج نشان میدهد که این مزیت تا پنج سال پس از آن که سالمندان آموزش مغز را دریافت نمودند، ادامه داشت.
«سیلوی بلویل»، سرپرست تیم مطالعه از دانشگاه مونترال کانادا، اظهار داشت: «این نتایج مهم هستند برای اینکه این نوع مداخله غیردارویی است و می تواند تأثیر قابل توجهی بر زندگی افراد دچار آلزایمر داشته باشد.»
برای این مطالعه، ۱۴۵ سالمند با اختلال شناختی خفیف از کلینیک های حافظه در مونترال و شهر کبک بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ انتخاب شدند.
یک سوم از سالمندان بطور تصادفی به آموزش راهبردهای حافظه اختصاص داده شدند. آنها روی مواردی مانند به خاطر سپردن نام افراد، به خاطر سپردن لیستی از موارد یا وظایف و تمرکز توجه خود برای به خاطر سپردن بهتر کار می کردند.
یک سوم دیگر تحت آموزش هایی قرار گرفتند تا به سلامت روانی کلی خود کمک کنند، مانند تکنیک هایی در مدیریت خشم و حل مسئله. یک سوم نهایی اصلاً آموزش ندیدند.
بلویل اظهار داشت: «نتایج اولیه نشان داد که مداخله سریع می تواند عملکرد شناختی را در افراد در معرض خطر بیماری آلزایمر بهبود بخشد. ما همین طور تغییرات مغزی را مشاهده کرده بودیم که نشان می داد این افراد از دست دادن حافظه خودرا از نظر ذهنی جبران کردند.»
نتایج نشان داد افرادی که تمرین حافظه داشتند روند کاهش حافظه کمتری داشتند و همین طور در آزمون غربالگری توانایی شناختی امتیاز بهتری کسب کردند.
این مطالعه نتیجه گیری می کند که این یافته ها بر پتانسیل آموزش شناختی به عنوان یک رویکرد پیشگیرانه برای افراد مسن لطمه پذیر، کاهش زوال شناختی و بطور بالقوه تأخیر در شروع زوال عقل تاکید می کند.
محققان افزودند: «علاوه بر این، قابل توجه است که این اثرات پایدار بوسیله یک مداخله نسبتاً کوتاه و مقرون به صرفه به دست آمده است که می تواند به آسانی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای افراد در معرض خطر اجرا شود.»

1403/07/03
تگهای خبر: آموزش , بیماری , دارو , سلامت