فرحزادی تاكید كرد؛

پزشکان عمومی باید در درمان اعتیاد توانمند شوند

پزشکان عمومی باید در درمان اعتیاد توانمند شوند به گزارش بیمارستان دی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد، بر لزوم به کارگیری پزشکان عمومی در روند درمان اعتیاد در کشور تاکید نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمدهادی فرحزادی، در حاشیه برگزاری همایش تازه های بالینی و مراقبت های اولیه در طب عمومی، اظهار داشت: کمیته آموزش و پژوهش انجمن پزشکان عمومی ایران فعال شده و اعضای جدید را افزوده است که یکی از اعضایی که به این کمیته افزوده شد من و همکارانم در حوزه اعتیاد بودیم. با عنایت به سیاست گذاری که این کمیته داشت آموزش های مدون و علمی برای پزشکان عمومی صورت می گیرد. رئیس کمیته آموزش و پژوهش کانون درمانگران اعتیاد کشور اضافه کرد: اعتیاد یک بیماری چند وجهی است که بر تمام ابعاد سلامتی فرد اثر می گذارد که شامل سلامتی جسمی، روانی، اجتماعی، خانوادگی و حتی سلامتی معنوی است؛ چون بیماری چند بعدی و مولتی فاکتوریال است و مدیریت و مداخلات درمانش باید به تمام ابعاد سلامت فرد معتاد رسیدگی کند. دانش آموخته PHD مطالعات اعتیاد افزود: ما باید شرایطی را فراهم نماییم و تیم درمانی تنظیم نماییم که این تیم درمانی بتواند هم تأثیرات منفی که اعتیاد بر سلامت جسمی، روان و اجتماعی، ارتباطات فرد با جامعه، خانواده و شغلش گذاشته، برای هر کدام از اینها برنامه مدون علمی داشته باشیم. وی ادامه داد: درمان هایی که صورت می گیرد درمان کامل اینترگیتد در هم آمیخته نیست. بعضی از ما درمان دارویی را در برنامه های خودمان برجسته می نماییم و به آن می پردازیم گاهی اوقات درمان ما درمان الزامی و دادگاه درمان مدار می شود که پلیس وارد شود تا فرد مجبور به درمان گردد. فرحزادی اظهار داشت: باید تمام ابعادی که اعتیاد تحت تاثیر قرار می دهد هم برای پیشگیری و هم آموزش و هم درمان بشناسیم. پزشکان عمومی به دلیل این که در صف حضور بیمار و جامعه و تیم سلامت هستند و از نظر توزیع پزشک عمومی در کشور همه جا حضور دارند و در دسترس هستند، می توانند شبکه بسیار مفیدی برای درمان استاندارد اعتیاد باشند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد تصریح کرد: ما می خواهیم به پزشکان بگوییم نه تنها باید در درمان توانمند شوید و استانداردها را انجام دهید حتی باید در آموزش به عموم جامعه، غربالگری و تشخیص اعتیاد، ارتباط با خانواده و مداخلات غیردارویی، تبحر پیدا کنید و انجام دهید. وی ضمن اشاره به برگزاری همایش تازه های بالینی و مراقبت های اولیه در طب عمومی که به درمان اعتیاد هم اختصاص داشت، اظهار داشت: این نخستین سمینار ذیل کمیته آموزش و پژوهش انجمن پزشکان عمومی است که تشکیل شده است. در این سمینار در مورد مواردی صحبت شد که اهمیت و نقش پزشک عمومی در حوزه اعتیاد، غربالگری اعتیاد که استاندارد جهانی بهداشت است را آموزش می دهیم تا برای جمعیت هدف انجام دهند. فرحزادی افزود: آشنایی با مداخلات غیردارویی، آموزش روش درمان های اعتیاد با داروهای داروخانه ای صورت می گیرد. بعضی از داروها در داروخانه هستند که میتوان نسخه کرد و بیمار هم می تواند دارو را تهیه نماید و هزینه بالایی ندارد و می تواند برای درمان برخی بیماران مؤثر باشد. این داروها به دست فراموشی سپرده شده اند که احتیاج به ستینگ و کلینیک خاصی نیست. اتفاقاً به پزشکان عمومی می خواهیم بگوییم داروهایی در داروخانه برای درمان اعتیاد به الکل و دخانیات و موادمخدر و محرک است که می توانند تجویز کنند. تک تک این داروها را آموزش می دهیم و یکی دو مداخله غیردارویی را آموزش می دهیم؛ مانند مصاحبه با بیمار، اصول مصاحبه انگیزشی، درمان اختلال جنسی و اختلال خواب در بیماران معتاد. این موارد در برنامه دو روزه گنجانده شده بود و آموزش های لازم عرضه شد. وی اظهار داشت: در انتها سمینار نیازسنجی آموزشی برای پزشکانی که در این سمینار شرکت نمودند انجام می دهیم تا برای برنامه های بعدی بر مبنای نیازی که خود پزشکان احصا می کنند آموزش ها و برنامه های لازم را داشته باشیم. همایش تازه های بالینی و مراقبت های اولیه در طب عمومی، در ایام ۳۱ مرداد تا دوم شهریور ۱۴۰۳ توسط انجمن پزشکان عمومی ایران در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار گردید.

1403/06/08
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری