محققان پی بردند؛

هورمون درمانی برای سرطان سینه ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد

هورمون درمانی برای سرطان سینه ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد به گزارش بیمارستان دی، یک مطالعه جدید نشان داده است که هورمون درمانی برای سرطان سینه امکان دارد خطر مبتلا شدن به زوال عقل و بیماری آلزایمر را در زنان کم کند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بر مبنای یافته های انتشار یافته، به صورت کلی، هورمون درمانی با ۷ درصد کمتر خطر ابتلاء به آلزایمر یا زوال عقل در آینده مرتبط می باشد.
«فرانسسماری مودوگنو»، محقق ارشد و پروفسور زنان و زایمان و علوم تولید مثل در دانشگاه پیتسبورگ، اظهار داشت: «یافته های ما بر اهمیت آگاهی از عامل های فردی بیمار هنگام تجویز دارو یا توسعه برنامه های درمانی برای سرطان سینه تاکید می کند.»
حدود دو سوم بیماران مبتلا به سرطان سینه توموری دارند که توسط هورمون های زنانه استروژن یا پروژسترون تغذیه می شود. هورمون درمانی در این بیماران می تواند با مسدود کردن آن هورمون ها مانع رشد تومور شود.
برای این مطالعه، محققان داده های بیشتر از ۱۸۸۰۰ زن ۶۵ ساله و بالاتر را که مابین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ به سرطان سینه مبتلا شده بودند، تحلیل و بررسی کردند.
محققان دریافتند دو سوم از زنان (۶۶ درصد) طی سه سال بعد از تشخیص، هورمون درمانی دریافت نمودند.
نتایج نشان داده است که در طول یک پیگیری متوسط ۱۲ ساله، ۲۴ درصد از بیماران هورمون درمانی به آلزایمر یا زوال عقل مبتلا شدند، در مقایسه با ۲۸ درصد از خانمهایی که در طول درمان سرطان از این داروها استفاده نکرده بودند.
به گفته محققان، اثر محافظتی در زنان ۶۵ تا ۶۹ ساله قوی ترین بود. از طرفی، هورمون درمانی در واقع خطر زوال عقل را در زنان بالای ۸۰ سال بالا می برد.
مودوگنو اضافه کرد: «مطالعه ما نشان داده است که زنان جوان تر امکان دارد از هورمون درمانی از نظر کاهش خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل سود بیشتری ببرند.»
او اظهار داشت: «مزایای هورمون درمانی برای زنان ۷۵ ساله و بالاتر، بخصوص در افرادی که سفید پوست بودند، کاهش پیدا کرد. این نشان داده است که زمان شروع هورمون درمانی خیلی مهم است و برنامه های درمانی باید متناسب با سن بیمار تنظیم شوند.»
به گفته محققان، استروژن از سلامت مغز محافظت می کند. احتمالا این داروها می توانند با دستکاری گیرنده های استروژن در مغزی که به هورمون پاسخ می دهند، بر خطر زوال عقل تاثیر بگذارند.
محققان افزودند، همینطور امکان دارد هورمون درمانی بر پروتئین هایی مانند آمیلوئید بتا و تاو که ارتباط نزدیکی با خطر آلزایمر دارند، یا سلامت رگ های خونی کوچکی که مغز را تغذیه می کنند، تاثیر بگذارد.
رابطه بین هورمون درمانی برای سرطان سینه و خطر زوال عقل پیچیده است و تحت تاثیر عوامل گوناگونی است. تحقیقات مداوم برای درک بیشتر مکانیسم های پشت این ارتباط و عرضه دستورالعمل های واضح تر در مورد استفاده از هورمون درمانی مورد نیاز است.

1403/05/05
تگهای خبر: بیماری , دارو , درمان , زایمان