عشرتی خبر داد؛

شناسایی اولین بیمار تب دنگی در تهران

شناسایی اولین بیمار تب دنگی در تهران بیمارستان دی: معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، از شناسایی اولین مورد تب دنگی در تهران آگاهی داد که مسافر بوده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، بابک عشرتی اظهار داشت: تا روز چهارشنبه ۲۷ تیر ماه، ۱۵۱ بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شدند که از این تعداد ۱۲ مورد انتقال محلی بوده است؛ یعنی این افراد سابقه سفر نداشتند و در داخل کشور آلوده شده اند. وی افزود: از این تعداد ۱۳۰ نفر از کشور امارات، ۷ مورد از پاکستان، یک مورد از عمان و یک مورد از بنین آفریقا مبتلا شده بودند. عشرتی با اعلان اینکه پشه آئدس در شمال کشور و جنوب متفاوت عمل می کند، اضافه کرد: در نواحی شمالی کشور بیشتر این پشه در روز می گزد و اصطلاحاً روز گرد است و در نواحی جنوب، این پشه شب گرد است؛ یعنی بیشتر در منزل نیش میزند. معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به جذب شدن پشه آئدس به لباس های تیره و کدر در سفارش ای به هموطنان اعلام نمود: عموم مردم از لباس های آستین بلند و رنگ های شاد بهره گیرند و استفاده از کرم های ضد گزش حشره چه بصورت طبیعی یا شیمیایی می تواند از ابتلاء پیشگیری کند. وی ادامه داد: اگر فردی مبتلا به تب دنگی شود تا ۹ روز از شروع علایم، هر پشه عادی که خونخواری کند به ویروس آلوده می شود و در صورت تخم گذاری پشه های به وجود آمده هم دارای ویروس خواهند بود. عشرتی افزود: البته باید در نظر داشت که هر پشه در نهایت تا یک ماه می تواند زنده بماند و هر پشه تا ۱۰ نفر را در روز می تواند مورد گزش قرار دهد. معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: آب های راکد، آب زیر گلدان، لاستیک های فرسوده، بطری ها و نایلون های رها شده در طبیعت می تواند محل تکثیر پشه باشند که هم وطنان باید در دفع صحیح پسماندهای خود در این ایام اهتمام ویژه داشته باشند. بگفته عشرتی، تا حالا استانهای هرمزگان، فارس، خوزستان، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، سیستان بلوچستان، اصفهان و گیلان به تب دنگی آلوده شدند.

1403/05/03
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , مدیریت , وزارت بهداشت