محققان كره جنوبی هشدار می دهند؛

مشکلات کلیوی می تواند به مفهوم از دست دادن دندان در زنان مسن باشد

مشکلات کلیوی می تواند به مفهوم از دست دادن دندان در زنان مسن باشد بیمارستان دی: یک مطالعه جدید هشدار می دهد که زنان مسن مبتلا به بیماری مزمن کلیوی ممکنست تعداد زیادی از دندان هایشان را از دست بدهند بطوریکه نتوانند بطور موثر بجوند و صحبت کنند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش دادند که زنان یائسه مبتلا به بیماری کلیوی حدود ۴۰ درصد بیشتر احتمال دارد کمتر از ۲۰ دندان داشته باشند که حداقل تعداد مورد نیاز برای جویدن و صحبت کردن است.
محققان خاطرنشان کردند که این نوع از دست دادن دندان همین طور با افزایش ریسک سکته مغزی و سایر بیماریهای سیستمیک مانند دیابت، بیماری تیروئید و پوکی استخوان مرتبط می باشد.
تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «کی-هو چانگ»، استادیار دانشگاه دندانپزشکی چونام کره جنوبی، نتیجه گیری کرد: «یافته های ما نشان میدهد که پیشگیری و مدیریت اختلالات متابولیسم مواد معدنی و استخوانی در زنان یائسه مبتلا به بیماری مزمن کلیوی برای جلوگیری از از دست دادن دندان بسیار اهمیت دارد.»
محققان در یادداشت های پس زمینه توضیح دادند که کلیه ها با فیلتر کردن مواد زائد و سموم از خون نقش مهمی در سلامت دارند.
عملکرد کلیه بعد از یائسگی کاهش پیدا می کند و با کاهش سطح هورمون های زنانه در بانوانی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند، مرتبط می باشد.
برای این مطالعه، پژوهشگران سوابق سلامتی نزدیک به ۶۵۰۰۰ زن ۴۰ تا ۷۹ ساله کره جنوبی را تحلیل و بررسی کردند.
آنها دریافتند که توانایی کلیه ها برای فیلتر کردن خون بطور مؤثر با تعداد دندان هایی که یک زن در دهان دارد مرتبط می باشد.
نتایج نشان میدهد که بزرگسالان دارای ۳۲ دندان دائمی هستند، اما بانوانی که کلیه هایشان ضعیف عمل می کند، در معرض افزایش ریسک داشتن کمتر از ۲۰ دندان بودند. این امر خصوصاً در زنان ۶۶ تا ۷۹ ساله صادق بود.
محققان خاطرنشان کردند که بیماری مزمن کلیه می تواند بطور قابل توجهی بر سلامت استخوان و متابولیسم مواد معدنی تأثیر بگذارد که هر دو می توانند در از دست دادن دندان نقش داشته باشند.
آنها افزودند که التهاب و کاهش ترشح بزاق ناشی از بیماری کلیوی نیز می تواند موجب از دست دادن دندان شود. ترشح بزاق برای سلامت دندان مهم می باشد، در صورتیکه التهاب در بیماری لثه و سلامت استخوان نقش دارد.
به گفته پژوهشگران، علاوه بر کوشش های دقیق با هدف حفظ عملکرد کلیه، توجه بیشتر به سلامت دهان و استخوان در زنان یائسه مبتلا به بیماری مزمن کلیوی ضرورت دارد. سلامت دهان دریچه ای به سمت سلامت کلی است و بهداشت دهان و دندان خوب برای زنان در هر سنی مهم می باشد.

1403/03/31
تگهای خبر: التهاب , بهداشت , بیماری , پزشك