معاون وزیر بهداشت عنوان كرد؛

50 درصد جمعیت کشور رایگان درمان می شوند

50 درصد جمعیت کشور رایگان درمان می شوند به گزارش بیمارستان دی، معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به درمان رایگان کودکان زیر 7 سال و همین طور درمان رایگان از مسیر ارجاع، اظهار داشت: می توان عنوان نمود که درمان نیمی از جمعیت کشور رایگان به انجام می رسد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سعید کریمی، روز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ در اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، با اعلان اینکه عمر دولت سیزدهم حدود سه سال بود، اضافه کرد: دولت سیزدهم طی حیات خود به اقدامات مختلفی دست زده است. ۱۷ هزار تخت به ظرفیت تخت های بیمارستانی کشور در بخش دولتی اضافه شده که معادل ۱۳ درصد از ظرفیت کل تخت های بیمارستانی کشور است. وی با اعلان اینکه تعداد تخت های آی سی یو نیز بالا رفته، اشاره کرد: ۳۰۰۰ تخت به ظرفیت تخت های ICU کشور اضافه شده است. تعداد تخت های ICU کودکان نیز حدود دو برابر شده است؛ به نحوی که تعداد تخت های ICU کودکان معادل ۵۰۰ مورد بود که در این دولت به ۱۰۵۰ مورد رسید. کریمی با اعلان اینکه جهاد بیمارستان سازی همچنان ادامه دارد، اظهار داشت: بتازگی به استان خراسان رضوی و شهر تربت حیدریه سفر کرده ام؛ ۳۰۰ تخت به ظرفیت تخت های بیمارستانی این شهر افزوده شد. تعداد تخت های بیمارستانی این شهر معادل ۳۰۰ مورد بود که با شروع به کار این تخت ها به ۶۰۰ مورد رسید. وی با اعلان اینکه تعداد مراکز دندانپزشکی در کشور بالا رفته، اظهار داشت: ۶۷ مرکز ارائه خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی به شبکه درمانی کشور اضافه شده که اغلب این مراکز در مناطق محروم مستقر هستند. کریمی با اعلان اینکه تجهیزات بیمارستانی در دوران پاندمی ویروس کرونا مستهلک شدند، اضافه کرد: ۳۸۰ دستگاه که از تکنولوژی بالایی برخوردار می باشند و حدود یک میلیون دلار قیمت دارند، تهیه کرده و در اختیار بیمارستان ها قرار دادیم. تعدادی از دانشگاه های علوم پزشکی به علت گران بودن تجهیزات از تجهیزات پیشرفته برخوردار نبودند؛ به همین دلیل، دستگاه های پیشرفته را خریداری نموده و در اختیار بیمارستان ها قرار دادیم. همین طور ۱۴۵۳ دستگاه دیالیز تهیه کرده و در اختیار بیمارستان ها قرار داریم. معاون درمان با اعلان اینکه حفاظت مالی از مردم در عرصه درمان، جزو اقدامات دولت سیزدهم به حساب می آید، اشاره کرد: ۳۳ میلیون نفر از جمعیت این کشور از مسیر «ارجاع» از خدمات درمان رایگان برخوردار می باشند. ساکنان شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، سه دهک اول جامعه و عشایر کشور، جمعیت ۳۳ میلیون نفری که از مسیر ارجاع از درمان رایگان برخوردار می باشند، می سازند. وی با اعلان اینکه درمان رایگان کودکان کمتر از هفت سال جزو دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم به حساب می آید، اضافه کرد: حدود ۸ میلیون نفر از درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال برخوردار می باشند. کریمی افزود: باتوجه به جمعیت ۳۳ میلیون نفری برخوردار از درمان رایگان از مسیر ارجاع و جمعیت ۸ میلیون نفری کودکان کمتر از ۷ سال که از درمان رایگان برخوردار می باشند، می توان گفت نیمی از جمعیت کشور از درمان رایگان برخوردار می باشند. به عبارت دیگر، وعده شهید رئیسی درباره ی کاهش هزینه های درمانی محقق شده است. معاون درمان وزارت بهداشت با اعلان اینکه تأسیس صندوق پشتیبانی از بیماران خاص و صعب العلاج از دیگر اقدامات دولت سیزدهم شمرده می شود، اظهار داشت: قبل از این که دولت سیزدهم شروع به کار کند، ۱۶ بیماری خاص و صعب العلاج از حمایت بیمه ای برخوردار بودند. هم اکنون، ۱۰۷ گروه بیماری از خدمات صندوق پشتیبانی از بیماران خاص و صعب العلاج برخوردار می باشند. کریمی درباره ی بودجه صندوق پشتیبانی از بیماران خاص و صعب العلاج اشاره کرد: اولین سال ایجاد صندوق پشتیبانی از بیماران خاص و صعب العلاج، بودجه اختصاص یافته به این صندوق معادل ۵ همت بود و بودجه سال قبل نیز معادل ۷ همت بود. همین طور بودجه سال جاری این صندوق معادل ۱۲ همت است. معاون درمان وزارت بهداشت با اعلان اینکه کاشت حلزون شنوایی برای کودکان از دیگر اقدامات وزارت بهداشت به حساب می آید، اظهار داشت: قبل از این که دولت سیزدهم سیاست اجرای امور را در دست گیرد حدود ۲ هزار کودک در فهرست انتظار کاشت حلزون شنوایی قرار داشتند. هم اکنون، هیچ کودکی در انتظار کاشت حلزون شنوایی قرار ندارد. کاشت حلزون شنوایی از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ اگر حلزون شنوایی قبل از سن ۴ سالگی برای کودکان کاشته نشود، نه فقط قدرت شنوایی خودرا از دست می دهند بلکه قدرت تکلم را نیز نخواهند داشت. وی با اعلان اینکه نسبت به راه اندازی مراکز درمان ناباوری و ارائه خدمات سطح دو اقدام نموده ایم، اضافه کرد: ۸۷ مرکز درمان ناباروری سطح دو در کشور به وجود آورده ایم. دولت سیزدهم، این مراکز را برای اولین بار در کشور راه اندازی کرده است. کریمی اظهار داشت: قبل از دولت سیزدهم، هیچ مرکز درمان ناباوری سطح ۲ در کشور وجود نداشت اما شرایط حال حاضر به نحوی است که تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور حداقل یک مرکز درمان ناباروری سطح ۲ وجود دارد. معاون درمان وزارت بهداشت، درباره ی مراجعه به مراکز درمانی سطح ۲ اظهار داشت: بررسی ها بیان کننده این است که ۳۷ هزار و ۴۹۲ نفر برای درمان ناباروری به مراکز سطح ۲ مراجعه نموده اند که موفقیت ۳۰ درصدی حاصل شده است. وی درباره ی مراکز درمانی سطح ۳ ناباروری نیز اظهار داشت: ۱۲۶ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ در تمام استانهای کشور وجود دارد که از این تعداد ۵۰ مرکز دولتی و مابقی خصوصی هستند. بررسی ها بیان کننده این است که یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۸۳ مورد برای دریافت خدمات تخصصی به مراکز درمانی سطح ۳ مراجعه نموده اند و خدماتی مانند IVF دریافت کرده اند. ۳۶۰۰۰ مورد از مجموع افرادی که خدمات IVF را دریافت کرده اند نتیجه حاصله مثمر ثمر واقع شده است. معاون درمان وزارت بهداشت افزود: مراکز درمان ناباروری سطح ۳، خدمات درمانی فوق تخصصی را به مراجعه کنندگان ارائه می دهند؛ بطور مثال، حدود ۳۰ تا ۳۴ درصد از افرادی که ناباروری را تجربه می کنند خدمات ICI دریافت کرده اند.

1403/03/29
تگهای خبر: امداد , بهداشت , بیمارستان , بیماری