دستاورد جدید پزشكی؛

هوش مصنوعی به تشخیص سرطان سینه بدون نمونه برداری کمک می کند

هوش مصنوعی به تشخیص سرطان سینه بدون نمونه برداری کمک می کند به گزارش بیمارستان دی، یک مطالعه جدید نشان داده است که هوش مصنوعی جدید می تواند به تشخیص سرطان سینه که درحال گسترش به سایر قسمت های بدن است بدون احتیاج به نمونه برداری کمک نماید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، بگفته پژوهشگران، هوش مصنوعی اسکن های MRI را برای تشخیص وجود سلول های سرطانی در غدد لنفاوی زیر بازو تجزیه و تحلیل می کند.
نتایج نشان داد در عمل بالینی، هوش مصنوعی می تواند به پیشگیری از ۵۱ درصد از نمونه برداری های غیرضروری برای آزمایش غدد لنفاوی برای سرطان کمک کند، در صورتی که نتایج نشان داد به درستی ۹۵ درصد از بیمارانی که سرطان سینه شان گسترش یافته بود، شناسایی می شود.
دکتر «بساک دوگان»، سرپرست تحقیقات تصویربرداری سینه در مرکز پزشکی دانشگاه تکزاس، توضیح داد: «اکثر مرگ و میرهای ناشی از سرطان سینه به جهت سرطانی است که در جاهای دیگر پخش شده است، و سرطان به صورت معمول ابتدا به غدد لنفاوی زیر بغل توسعه می یابد.»
دوگان در بیانیه خبری مرکز پزشکی عنوان کرد: «یافتن سرطانی که به غدد لنفاوی توسعه می یابد در هدایت تصمیم های درمانی بسیار مهم می باشد، اما مهارتهای تصویربرداری سنتی به تنهایی حساسیت کافی برای تشخیص مؤثر آن ندارند».
دوگان عنوان کرد: «بیمارانی که یافته های خوش خیم از معاینه MRI یا نمونه برداری سوزنی دارند، اغلب باید تحت عمل جراحی نمونه برداری غدد لنفاوی قرار گیرند، به جهت اینکه این آزمایش ها می توانند تعداد زیادی از سلول های سرطانی را که در سینه گسترش یافته اند، پیدا نکنند.»
محققان هوش مصنوعی را با تغذیه برنامه اسکن MRI از ۳۵۰ بیمار مبتلا به سرطان سینه که بتازگی تشخیص داده شده بودند، آموزش دادند.
محققان اخیراً گزارش دادند که آزمایش نشان داد که هوش مصنوعی جدید در شناسایی این بیماران به طور قابل توجهی بهتر از پزشکان انسانی با استفاده از MRI یا سونوگرافی است.
دوگان توضیح داد: «این یک پیشرفت مهمست به جهت اینکه نمونه برداری های جراحی با وجود احتمال کم نتیجه مثبتی که حضور سلول های سرطانی را تأیید می کند، عوارض و خطراتی دارد. بهبود توانایی ما برای تشخیص می تواند این خطر را بکاهد و در عین حال نتایج بالینی را افزایش دهد.»

1403/03/06
تگهای خبر: آموزش , پزشك , پزشكی , جراحی