محققان پی بردند؛

واقعیت مجازی ممکن است به بهبود سلامت روان کمک کند

واقعیت مجازی ممکن است به بهبود سلامت روان کمک کند بیمارستان دی: درمان واقعیت مجازی برای اختلال افسردگی حاد به اندازه یک درمان خط اول فعلی موثر است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید به بررسی استفاده از هدست های واقعیت مجازی در درمان اختلال افسردگی اساسی می پردازد.
نویسندگان این مطالعه دریافتند که درمان با واقعیت مجازی امیدوارکننده است و نتایجی معادل با درمان های فعلی برای افسردگی به وجود می آورد.
واقعیت توسعه یافته (XR) صاحب هدست را در یک محیط واقعیت مجازی (VR) تلفیقی از بینایی و صدا قرار می دهد.
مطالعه حاضر، اثربخشی یکی از مداخلات خط اول فعلی برای اختلال افسردگی حاد، درمان فعال سازی رفتاری، را با نسخه توسعه یافته واقعیت مجازی که مطالعه آنرا "XR-BA" عنوان می کند، مقایسه کرد.
محققان پیشنهاد می کنند که درمان XR-BA ممکنست درمان لذت بخش تری را عرضه نماید، بدین سبب بیماران را به ادامه دریافت آن تشویق می کند.
این مطالعه شامل ۲۶ شرکت کننده بود که بطور تصادفی برای دریافت یک دوره ۳ هفته ای و ۴ جلسه ای درمان فعال سازی رفتاری یا گروهی که جلسات درمانی با پیکربندی مشابه XR-BA را دریافت می کردند، تقسیم شدند. شرکت کنندگان XR-BA به هدست های واقعیت مجازی تجهیز شدند.
هر دو گروه یک کاهش مشابه و از نظر آماری مدلول دار در نمرات PHQ-۹ و همین طور در شدت علایم خود بین شروع و پایان کارآزمایی نشان دادند.
در میان گروه XR-BA، نمرات PHQ-۹ حتی پیش از جلسه اول کم شد، که نشان دهنده احساسات مثبت در مورد کارآزمایی آتی و اثر دارونما است.
برای افراد مبتلا به اختلال افسردگی حاد که مشتاق تکنولوژی جدید هستند، درمان XR-BA ممکنست محتوای درمانی را در یک محیط قانع کننده عرضه نماید.
نویسنده اول «مارگوت پل»، روانپزشک و استادیار بالینی در گروه روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه استنفورد، در یک بیانیه مطبوعاتی توضیح داد: «پزشکان می توانند از XR به عنوان یک ابزار درمانی برای مساعدت با ایجاد انگیزه در مراجع برای مشارکت فعال در درمان روان درمانی خود با تکمیل تکالیف جدید، سرگرم کننده و در دسترس بهره گیرند.»
محققان معتقدند XR-BA ممکنست پادزهری برای احساس افسردگی در فرد باشد.

1403/03/03
تگهای خبر: ابزار , پزشك , پزشكی , تكنولوژی