مدیر مركز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان:

بیش از ۷۶۰ خوزستانی در انتظار اهدای عضو هستند

بیش از ۷۶۰ خوزستانی در انتظار اهدای عضو هستند به گزارش بیمارستان دی، مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان اظهار داشت: هم اکنون 679 نفر برای پیوند کلیه، 57 نفر برای پیوند کبد، 30 مورد پیوند قلب در انتظار هستند.



جواد شریعتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: خوزستان از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ رتبه بسیار خوبی در پیوند اعضا در سطح کشور داشته و با عنایت به شرایطی که در ۲ ماه سالجاری مشاهده می نماییم، میتوان گفت امسال نیز رتبه استان در کشور ارتقا پیدا خواهد نمود.
مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان بیان نمود: سال ۱۴۰۰ تعداد اهدای عضو ۲۶ مورد بوده که ۳۵ کلیه، ۱۳ کبد، ۲ اهدا قلب در اهواز، ۲ اهدا قلب به تهران، چهار کلیه و هفت کبد به شیراز اهدا شده است؛ همینطور در سال ۱۴۰۱ تعداد اهدای عضو انجام شده ۳۱ مورد بوده که ۳۵ مورد کلیه، ۱۷ مورد کبد، و چهار مورد عمل قلب انجام شده است، همینطور ۲ کلیه و پنج کبد به شیراز و ۲ قلب به تهران ارسال شده است.
وی افزود: پارسال نیز ۲۱ مورد اهدای عضو در خوزستان صورت گرفته که ۱۳ مورد کبد، ۲۶ مورد کلیه و یک قلب در اهواز بوده، یک قلب به تهران ارسال شده و چهار کبد و ۲ کلیه به شیراز ارسال شده است.
مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان با اشاره به اینکه در ۲ ماه گذشته ۱۷ انسان نیازمند به اهدای عضو نجات پیدا کرده اند، خاطرنشان کرد: امسال تعداد اهدای عضو در خوزستان ۹ مورد بوده که ۶ مورد آن در دانشگاه علوم پزشکی اهواز، یک مورد در شوشتر و ۲ مورد در آبادان بوده است که عمل های پیوند شامل ۱۰ پیوند کلیه، ۶ پیوند کبد در جنوب غرب کشور در بیمارستان گلستان انجام و یک مورد قلب هم در چند روز گذشته به تهران اعزام شده است.
شریعتی اظهار داشت: هم اکنون اهدای عضو در خوزستان به نسبت استانهای دیگر خیلی بهتر است که این امر مرهون ایثار و از خودگذشتگی های خانواده هایی است که عزیز آنها گرفتار مرگ مغزی می شود که با وجود شرایط بسیار سختی که عزیز خودرا از دست می دهند اما اعضای آنرا اهدا می کنند و این اقدام جای تقدیر فراوان دارد.
وی با بیان این که در کل دنیا و در کشور ما ۲ عامل در اهدای عضو مهم و مدنظر است، اظهار داشت: یک مورد رضایت خانواده ها است و دیگر تعداد مرگ مغزی که به ما گزارش می شود.
خانواده ها مرکز ثقل اهدای عضو و نجات بخشی
مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان ضمن اشاره به این که اغلب جوان ها گرفتار حادثه مرگ مغزی می شوند، اظهار نمود: ارگان های جوان هایی که گرفتار مرگ مغزی می شوند به نسبت افراد مسن، برای پیوند بهتر است که این امر، کار رضایت را برای خانواده ها سخت تر می کند اما باید اظهار داشت که همین خانواده مرکز ثقل اهدای عضو و نجات بخشی هستند که باید قدردان آنها بود.
شریعتی با اشاره به اینکه برای انجام یک پیوند بیش از ۲۵۰ نفر درگیر می شوند، خاطرنشان کرد: همینطور باید از تیم های درمانی پیوند، نیروهایی که در ICU ها، بخش ها و لابراتوار ها فعالیت انجام می دهند، تشکر کرد چونکه کارشان دشوار می باشد و گاهی اوقات پیوندهای قلب، کبد، کلیه و نظایر آن به صورت همزمان وارد اتاق عمل می شود که باید به درستی مدیریت و زمان بندی شوند که از این منظر پیوندها پیچیدگی های خاص خودرا دارند.
وی در مورد انتظار از سازمان ها و دستگاههای دولتی در جهت فرهنگ سازی اهدای عضو، اظهار داشت: با عنایت به آمار بالای فهرست انتظار ارگان های حیاتی در خوزستان و کشور از همه دستگاه ها انتظار داریم دست به دست هم دهند و در جهت ترویج فرهنگ اهدای عضو، رساندن این پیام به مردم جامعه و تجلیل از خانواده هایی که عضو عزیزان خودرا اهدا کرده اند، نقش داشته باشند و کار را تنها وظیفه دانشگاه علوم پزشکی و رسانه ها ندانند چونکه پیوند، نجات بخش و حیات بخش است.
مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان افزود: گاهی حوادث ناگواری رخ می دهد که نمی توان جلو آنرا گرفت و بنابراین باید فرهنگ اهدای عضو را در جامعه بسط و گسترش دهیم تا اگر فردی از خانواده ای گرفتار مرگ مغزی شد نسبت به اهدای عضو آن اقدام نماید که با این اقدام هم خیرات ماندگار برای شخص مرگ مغزی شده و هم این که این مورد به نسل های بعد انتقال پیدا می کند.
شریعتی بیان نمود: زمانیکه شخص گرفتار مرگ مغزی می شود، اگر اعضای آن اهدا نشود بعد از گذشت زمان ارگان ها تخریب و تخلیه می شوند اما با اهدا عضو بخشی از وجود فرد مرگ مغزی شده در وجود شخص دیگری ادامه حیات می دهد که البته اجر اخروی هم خواهد داشت.
پیوند عضو کاری الهی و خدایی است
شریعتی اظهار داشت: کار پیوند عضو واقعاً کاری خدایی است، روزانه موجی از مردم در دفتر اهدا عضو استان خوزستان دیده می شود که معنویت، اخلاق، عرفان و اشک در آنها دیده می شود، خانواده هایی که اعضای عزیز مرگ مغزی شده شأن را اهدا می کنند یا جوان هایی که ناامیدانه و در لیست انتظار هستند تا عضوی دریافت نمایند تا بتوانند به زندگی خودشان ادامه دهند.
وی بیان نمود: به نظر بنده برای متوفی که از دنیا می رود، هیچ کار خیری بزرگ تر از اهدای عضو نمی توان انجام داد، درست است یک خورشید خاموش می شود اما چندین مشعل را با خاموشی خود، روشن نگه می دارد.
مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان در مورد افراد در انتظار اهدای عضو در خوزستان اظهار داشت: هم اکنون ۶۷۹ نفر برای پیوند کلیه، ۵۷ نفر برای پیوند کبد، ۳۰ مورد پیوند قلب در لیست انتظار هستند که اگر ارگان مورد نظر به آنها نرسد یا فوت می شوند و یا این که تا لحظه مرگ زندگی بسیار سختی خواهند داشت. البته این آمار افرادی است که نزد ما پرونده دارند پس طبیعتاً آمار بیش از اینها است.
شریعتی با اشاره به اینکه گرفتن کارت اهدای عضو از طرف افراد می تواند در رضایت گرفتن از خانواده ها کار را آسان تر کند، خاطرنشان کرد: داشتن کارت عضو تنها به منزله رضایت قلبی فرد برای اهدا ارگان هایش پس از مرگ مغزی است و بعد از مرگ مغزی حتما رضایت خانواده، وصیت نامه کتبی و یا شهادت بستگان در خصوص وصیت لفظی فرد لازم است؛ افراد می توانند با رفتن به سایت ehda.sbmu.ac.ir نسبت به دریافت کارت اهدای عضو اقدام نمایند.


منبع:

1403/03/02
13:35:00
5.0 / 5
284
تگهای خبر: بیمارستان , پزشك , پزشكی , حیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان