لنكرانی مطرح كرد؛

تعرفه های آندوسکوپی و کولونوسکوپی پاسخگوی هزینه ها نیست

تعرفه های آندوسکوپی و کولونوسکوپی پاسخگوی هزینه ها نیست به گزارش بیمارستان دی، رئیس انجمن علمی آندوسکوپی های گوارشی ایران، اظهار داشت: تعرفه های آندوسکوپی و کولونوسکوپی حتی با لحاظ کردن هر دو بخش فنی و حرفه ای، کفاف هزینه های نگهداشت و استهلاک این دستگاه ها را نمی دهد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، کامران باقری لنکرانی، در نامه ای به سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، عنوان داشت: ضمن تشکر از مساعی جنابعالی در ارتقای خدمات سلامت کشور همچون اصلاح دستورالعمل عرضه خدمات مختلف نظیر کولونوسکوپی، همانگونه که مستحضرید تعرفه های پروسیجرها همچون آندوسکوپی و کولونوسکوپی حتی با لحاظ کردن هر دو بخش فنی و حرفه ای، هم اکنون کفاف هزینه های نگهداشت و استهلاک این دستگاه ها را نمی دهد. در این شرایط، تحمیل هزینه های اضافه تر به واحدهای ارائه ی خدمت چه در قسمت دولتی و چه خصوصی، برای خدماتی که برای حفظ کیفیت درمان و ایمنی بیماران ضروری هستند و در تعرفه های مزبور نه در جز فنی و نه در حرفه ای لحاظ نمی شوند، سبب فشار مضاعف مالی هم به عرضه کنندگان خدمت و هم بیماران گردیده است. همچون خدمات ضروری که در کنار پروسیجرها عرضه می شود میتوان به مواردی همچون پالس اکسی متری، رگ گیری، تزریق سرم و دارو، بررسی وضعیت بیمار، مشاوره قبل و پس از پروسیجر و…، اشاره نمود. از سوی دیگر بعضی از تجهیزات مصرفی آندوسکوپی و کولونوسکوپی که غیر سرمایه ای و یک بار مصرف هستند و بعضاً تهیه آنها برای بیماران امکان پذیر نیست و لزوماً توسط مراکز درمانی، بیمارستان، کلینیک و یا توسط پزشکان در مطب شخصی تهیه می شوند که از مهم ترین این موارد میتوان به لوازم مصرفی همچون پنس بیوپسی، سوزن اسکلروتراپی، هموکلیپس، اسنیر، تهیه وسایل ضد عفونی، دهانی، کیت اپرئاز لباس بیمار، داروهای لازم سدیشن و…، نام برد که هم اکنون با چالش تقبل هزینه توسط بیمه ها در بعضی از استان ها روبرو شده است. حتی بعضی از خدمات که دارای تعرفه هستند بعضاً توسط سازمان های بیمه گر در صورتحساب های ارسالی مورد پذیرش قرار نمی گیرند و سبب تضییع حقوق بیماران و عرضه کنندگان خدمت می شود که به موارد زیر میتوان اشاره کرد: ۱- ویزیت بیمار قبل و پس از پروسیجر و مشاوره پزشکی ۲- کد ۹۶۰۱۸۰ اکسیژن تراپی با نازال یا ماسک ۳- کد ۹۶۰۰۱۰ پایش و ارزیابی مثل فشار گرفتن. کنترل علایم حیاتی و پالس اکسی متری ۴- کد ۹۶۰۱۵۵ برای رگ گرفتن ۵- کد ۹۶۰۱۷۰ برای تزریق هر داروی وریدی ۶- فهرست وسایل مصرفی یک بار مصرف ویژه هر بیمار با عنایت به موارد فوق، از جنابعالی درخواست می شود ضمن اعلام این موارد به معاونین درمان دانشگاه علوم پزشکی، بیمه های پایه و تکمیلی، تاکید گردد که موارد اعلامی مازاد بر تعرفه اندوسکوپی و کلونوسکوپی بوده و در صورت ارائه ی خدمت و تهیه وسایل مزبور با درج در صورتحساب بیماران، قابل پرداخت از سوی بیمه ها هستند. امید است با تاکید و پیگیری جنابعالی، وضعیت ناهماهنگ فعلی که در بعضی از استان ها سبب برخورد بین بیماران، بیمه ها و عرضه کنندگان خدمت گردیده است و بر کیفیت خدمات و ایمنی آنها تاثیر گذار بوده، به سرعت حل شود.

1403/02/02
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیمه , پزشك